GAZİANTEP-BHA tarafından bildirildiğine göre, gençler yerel yönetimlerde söz sahibi olma fırsatı buldu. Özel bir programla, belediye meclisi simülasyonunda yer alarak karar alma süreçlerini deneyimlediler.
Belediye Meclisi Simülasyonu ile Gençlerin Katılımı
Farklı sosyo-kültürel geçmişlere sahip gençlerin katılımıyla gerçekleşen simülasyon, bir belediye meclisinin işleyişini tüm detaylarıyla canlandırdı. Gençler, tıpkı gerçek meclis üyeleri gibi parti grupları kurdu, komisyon toplantılarına iştirak etti, lobi faaliyetlerinde bulundu ve genel kurulda karar tasarılarını görüştü. Programın tasarım ve uygulama süreci, Gençlik Politikaları Geliştirme Uzmanı Dr. Halil Ecer, Başak Tüzün ve Duygu Karabulut tarafından yönetildi.

Bu simülasyonda gençler, sadece tartışmaları izlemekle kalmayıp, aynı zamanda raporlar hazırlayan, uzlaşma yolları arayan, fikirlerini savunan, eleştirilerde bulunan ve ortak çözümler üreten aktif karar alıcılar olarak görev yaptı.
Gençlerin Gözünden Yerel Yönetimler
Simülasyon, gençlerin yerel yönetim mekanizmalarını yakından tanımalarını sağlayacak bir model olarak tasarlandı. Rehberler ve yönergeler doğrultusunda uygulanan bu katılım modeli sayesinde gençler şunları deneyimleme fırsatı buldu:
Belediye meclislerinin işleyiş prensiplerini,
Meclis üyelerinin görev ve sorumluluklarını,
Alınan kararların toplum üzerindeki etkilerini çok yönlü bir bakış açısıyla değerlendirme imkanı.

"Gençlik ve Bugün" Etkinliği ile Aktif Vatandaşlık
"Gençlik ve Bugün" temasıyla düzenlenen bu etkinlik, gençlerin yaşadıkları şehirlerle ilgili konularda daha aktif bir rol üstlenmelerine zemin hazırladı. Gençlerin yerel yönetimlere katılımı konusunda örnek teşkil edecek bu simülasyonun yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)