Dolar
34,5000
Euro
37,5000
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Fotoğraflarla Gürün: Ercihan Çakmak'tan Tarihi Miras Tanıtımı

Ercihan Çakmak'tan Gürün'e armağan! "Fotoğraflarla Gürün" kitabı ve basın müzesi, ilçenin tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarıyor.

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

SİVAS - BHA - Ercihan Çakmak, Gürün'ün tarihi ve kültürel mirasını konu alan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Gürün'ün şal üretimini ve basın tarihini ele alan Çakmak, şimdi de "Fotoğraflarla Gürün" adlı eseriyle ilçenin turistik değerlerini gözler önüne seriyor.

Gürün'ün Değerleri Kitaplaştı

Gazeteci Ercihan Çakmak'ın uzun yıllara yayılan araştırmaları sonucunda Gürün'ün zengin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri üç ayrı kitapta toplandı. Bu eserler, Gürün Belediyesi'nin kültür hizmeti olarak yayınlandı ve ilçenin tanıtımına önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Hazırlanan kitaplar arasında; 2150 sayfadan oluşan Gürün Basın Tarihi, 304 sayfadan oluşan Gürün Şalları ve yine 304 sayfadan oluşan Fotoğraflarla Gürün bulunuyor. Bu kapsamlı çalışmalar, Gürün'ün son yüzyılına ait önemli bilgileri ve fotoğrafları içeriyor.

Basın Müzesi de Kuruldu

Bu çalışmaların bir sonucu olarak, Türkiye'nin ilk ilçe basın müzesi de Gürün'de hayata geçirildi. 'Ercihan Çakmak Gürün Basın Müzesi', Anadolu Lisesi bünyesinde hizmet vererek, basının tarihine ışık tutuyor.

Teşekkür Mesajı

Müzenin kurucusu Ercihan Çakmak, projeye destek verenlere teşekkürlerini iletti: "Kitapların hazırlanış ve müzenin kuruluş sürecinde büyük destek veren tüm hemşehrilerime, belediye başkanımız Sayın Nami Çiftçi'ye, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcımız Sayın Osman Boyraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Muharrem Demir Bey'e, Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Memiş'e çok teşekkür ederim."

Whatsapp Image 2025 11 26 At 10.47.07 (1)

Ercihan Çakmak, Gürün ve Kırıkkale üzerine yaptığı arşiv çalışmalarıyla tanınıyor. Sürekli Basın Kartı sahibi olan ve 35 yıldır gazetecilik yapan Çakmak, aynı zamanda Kırıkkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, TİMBİR İç Anadolu Bölge Temsilciliği ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda yönetim kurulu üyeliği gibi görevler de yürütüyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.