AYDIN-BHA - MEHMET EMRE GENÇ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanlığı ve Kadın Kolları, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü özel bir etkinlikle kutladı. Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, öğretmenlerin önemi vurgulandı.
CHP Efeler'den Anlamlı Öğretmenler Günü Kutlaması
CHP Efeler İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen kutlama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. CHP Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetin, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, öğretmenlerin toplumdaki рольüne dikkat çekti.
Etkinlikte, emekli öğretmenlere kolonya hediye edildi ve müzik dinletileri sunuldu. Ayrıca, Atatürk'ün öğretmenlere yönelik konuşmasının yer aldığı bir belgesel gösterimi yapıldı ve emekli öğretmenler anılarını paylaştı.
Etkinliğe Yoğun Katılım
Kutlamaya, Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Candemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Kaan Erçetin, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, CHP Efeler İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Oğuzhan Madenci, CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı Ufuk Gündoğdu, CHP Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Altan Kemerci, CHP Efeler İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İlkinnur Kaya ve Ahmet Zeki Batur ile çok sayıda partili ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Öğretmenliğin Önemi Vurgulandı
Kaan Erçetin konuşmasında, "Öğretmenlik asla eskimeyen bir meslektir. Bir milletin ilerleme gücü öğretmenlerin yaktığı ışıkla şekillenir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, öğretmenlerin zorlu ekonomik koşullara rağmen büyük fedakarlıklar gösterdiğini belirterek, "Öğretmene yatırım, ülkenin geleceğine yatırımdır. Öğretmeni güçlendirmek Cumhuriyeti güçlendirmektir" dedi. Erçetin, konuşmasını Atatürk'ün "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözüyle tamamladı.
CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ise, konuşmasında Şefik Öğretmen'in трагична hikayesini anlatarak, öğretmenlerin fedakarlıklarını vurguladı. Ekiz, Ceyhun Atuf Kansu'nun "Dünyanın Bütün Çiçekleri" şiirinden alıntılar yaparak, öğretmenlerin ülkenin çiçeklerini yetiştiren kahramanlar olduğunu ifade etti.
Ekiz, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirtti.
Yorumlar (0)