BHA Haberine göre; Yoğun kar yağışı ve tipi, Türkiye'nin doğu illerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Van, Erzurum, Kars ve Ardahan'da birçok köy ve yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.
Doğu Anadolu'da Kar Yağışı Hayatı Durma Noktasına Getirdi
Van'da etkili olan yoğun kar, özellikle kırsal kesimlerde ulaşımı felç etti. Şu anda 17 yerleşim yeri ile bağlantı sağlanamıyor. Belediye ekipleri, kapanan yolları açmak için aralıksız çalışıyor.
Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Hakkari kara yolunun kritik geçidi olan Kurubaş Geçidi'nde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor. Amaç, ulaşımın en kısa sürede yeniden sağlanması.
Edremit ilçesinde ise, gece etkili olan sağanak yağmurun ardından sıcaklıkların düşmesiyle birlikte kar yağışı başladı. Bu durum, bölgedeki evlerin çatılarını, araçları ve ağaçları beyaza bürüdü.
Erzurum ve Kars'ta Köy Yolları Kapandı
Erzurum'da da durum farklı değil. Son günlerde aralıklarla süren kar yağışı, Horasan ilçesinde 4 mahallenin ulaşımını engelledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları açmak için yoğun çaba gösteriyor.
Kars'ta ise, merkeze bağlı Akdere köyü yolu, olumsuz hava şartları sebebiyle ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Ardahan'da Dondurucu Soğuklar ve Buzlanma
Ardahan'da ise soğuk hava ve sis, bitki ve ağaçlarda kırağıya neden oldu. Ayrıca, araçların camları buz tuttu, bu da sürücüler için ek zorluklar oluşturuyor.
Yorumlar (0)