Artvin Valisi Turan Ergün ve eşi Hülya Ergün, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve eşi Nalan Acar ile birlikte, emekli öğretmen Orhan Sevim ve eşi Gönül Sevim'i evlerinde ziyaret ederek anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.
Emekli Öğretmen Orhan Sevim'e Ziyaret
Vali Turan Ergün ve beraberindeki heyet, Dere Mahallesi'nde ikamet eden 70 yaşındaki emekli öğretmen Orhan Sevim ve eşi Gönül Sevim'in evine konuk oldu. Orhan Sevim, öğretmenlik mesleğine duyduğu derin sevgiyi dile getirerek, 40 yıl boyunca bu kutsal görevi icra ettikten sonra yaklaşık 7 yıl önce emekliye ayrıldığını ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sevim, eğitimin yaşam boyu devam ettiğini vurgulayarak, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve eğitimcilerin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Vali Ergün'den Öğretmenlere Övgü
Sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette Vali Ergün, Sevim ailesiyle sohbet ederek, geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlere ve eğitime verdikleri önemi vurguladı.
Ergün, öğretmenlik mesleğinin toplumların yaşamında ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Öğretmenlik; insan yetiştirmeyi, kişiliği şekillendirmeyi ve geleceği inşa etmeyi amaçlayan, sevgi, şefkat, sabır ve büyük bir adanmışlıkla yerine getirilen en saygın mesleklerden biridir" şeklinde konuştu.

Ziyaretin Ardından
Ziyaret, günün anısına çekilen bir hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Yorumlar (0)