Ankara, BHA - Anadolu Kimya Kozmetik A.Ş., biyoteknolojik yöntemlerle kritik hammaddelerin ve inovatif ürünlerin yerli üretimini hedefleyen stratejik yatırımlarını duyurdu. Bu yatırımlar, Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor.
Yerli Üretim Hamlesi: Anadolu Kimya'dan Stratejik Yatırımlar
Anadolu Kimya Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aktay, kritik hammaddelere erişimi güvence altına almak ve dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla stratejik yatırımlar yaptıklarını belirtti. Aktay, "Ülkemizde yaygın olarak kullanılan ürünlerin bilimsel platformda geliştirilmesine ve son teknoloji ile üretilmesine odaklanıyoruz. Yerli ve milli üretime büyük önem veriyoruz," dedi. Ayrıca, Ankara Üniversitesi Teknokent A.Ş. ve uzman akademisyenlerin bilimsel ve teknolojik katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Anadolu Kimya A.Ş. proje baş danışmanı ve IBCAP Genel Başkanı Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman, Anadolu Kimya ile Üniversite Sanayi iş birliğinin en verimli örneklerini sergilediklerini vurguladı. Karaman, "Anadolu Kimya, teknolojik yenilik, bilim ve Ar-Ge anlamında örnek yatırımlar yapıyor ve bu alanda her türlü imkanını seferber ediyor," şeklinde konuştu.

Teknokent Desteği ve İş Birliği Vurgusu
Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Güray Değerli, proje önceliklerinin teknolojik yenilik ve sanayinin ihtiyaç duyduğu kritik hammaddelerde dışa bağımlılığın azaltılması olduğunu belirtti. Değerli, Anadolu Kimya Kozmetik A.Ş.’nin büyük ölçekli yatırımlarını ve bilimsel Ar-Ge çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ve her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Ödül Töreni ve Katılımcılar
Toplantıda, UTSAF Uluslararası Ticaret ve Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Dr. Fariba Nazari tarafından Hakan Aktay'a Onur Ödülü takdim edildi. Törene, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, Ostim Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Demiral Akbar, Türkiye Obezite Diyetisyenliği Derneği Başkanı ve Ankara Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nevin Şanlıer, 29 Mayıs Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Dilek Dülger, Ankara Medipol Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Funda Kocaay ve çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar (0)