Fahrettin Altun: Bağımsız Yargının Kararlarına Saygı Duyulmalı, Dezenformasyonla Mücadeleye Devam
İletişim Başkanı Altun, İBB soruşturmalarına yönelik siyasi çabalara tepki gösterdi. Yargı bağımsızlığına saygı çağrısı yaparak dezenformasyonla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
Habere Hızlı Bakış:
- İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İBB yetkilileri hakkındaki soruşturmaların selametine halel getirme çabalarına tepki gösterdi.
- Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik iftiralar atıldığını belirterek, yargı bağımsızlığına yönelik yıpratma çabalarına karşı dimdik duracaklarını vurguladı.
- Bağımsız yargının vereceği kararların saygıyla karşılanması gerektiğini ifade eden Altun, dezenformasyonla mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
Fahrettin Altun: "Bağımsız Yargının Kararları Saygıyla Karşılanmalı, Dezenformasyonla Mücadeleye Devam"
YORUMLA.NET - İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve diğer şüphelilerin gözaltına alınmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, başta ana muhalefet partisi yöneticileri olmak üzere birtakım çevrelerin siyasi ve ideolojik saiklerle soruşturmaların selametine halel getirme çabası içerisinde olduğunu gözlemlediklerini belirtti.

Altun, soruşturmanın içeriğine ve detaylarına hakim olmaksızın yapılan siyasi ve ideolojik değerlendirmeler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik akla ziyan iftiralar atıldığına da şahit olduklarını vurgulayarak, yetkisini Türk Milleti adına kullanan yargı organlarının bağımsızlığına yönelik yıpratma amacı taşıyan ve Cumhurbaşkanı'nı töhmet altında bırakmayı amaçlayan bu tür çabaların karşısında dimdik duracaklarını ve Cumhurbaşkanı'nın hukukunu korumayı sürdüreceklerini ifade etti.

Bağımsız yargının vereceği her türlü kararın tüm kesimlerce saygıyla karşılanması gerektiği düşüncesini yineleyen Altun, süreç boyunca İletişim Başkanlığı olarak dezenformasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini hatırlattı. Vatandaşların da teyit edilmemiş ve şüpheli içeriklere dikkatle yaklaşarak bu mücadeleye destek olmalarını ve her zaman olduğu gibi resmi kurum ve yetkililerin açıklamalarına itibar etmelerini önemle rica etti.
Kaynak: KRT