Adana Ceyhan'da Depremzedeler Yeni Yuvalarına Kavuştu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana Ceyhan'da TOKİ tarafından inşa edilen 1357 afet konutunun tamamlandığını açıkladı. Depremzedeler yeni evlerine taşındı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adana'nın Ceyhan ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 1357 afet konutunun tamamlandığını duyurdu.
Bakan Kurum, Mithatpaşa Mahallesi'ndeki yeni evlerine yerleşen vatandaşların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, depremzedelerin yuvalarına kavuştuğunu ifade etti.
Depremzedeler Yeni Evlerine Kavuştular
Yeni evine taşınan depremzede Ceylan Gök, yıllar önce hayalini kağıda çizdiği evin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, "Şu anda o evde oturuyorum şükürler olsun. Normal şartlarda imkansız bir şeyi başardılar. Depremin senesi dolmadan evin anahtarını aldım. Burası tamamen hayal ettiğim gibi" diye konuştu.

Bir diğer hak sahibi Mukteber Yaltır ise devletin verdiği sözü tuttuğunu vurgulayarak, "Yapandan da yaptırandan da Allah razı olsun. Sıcacık evim. Çevremiz de çok güzel. Parklarımız, çocukların oyun alanı çok güzel yapıldı. Yalnızca konutu yapıp bırakmadılar. Çevre düzenlememizi yaptılar, yeşillikler ektiler; çamlar, çiçekler... Her şey tam yapıldı. Cumhurbaşkanımız bize söz verdi, tabi ki sözünde de durdu. İnancımızı boşa çıkarmadılar" ifadelerini kullandı.
TOKİ İnşaat Mühendisi ve Uygulama Uzmanı Mustafa Oğuz Avcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum'un talimatlarıyla hummalı bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Depreme daha dirençli kentler inşa ediyoruz. İşte bu konutlarımız da onların bir örneği olacak. Burada zemin iyileştirme yaptık.

Bölgenin mimarisine uygun, demografik yapısına uygun konutlar inşa ettik. Zemin+4 katı geçmeyecek şekilde yaptık. Sosyal donatılar oluşturduk. Burada amacımız depremzedelerin acılarını bir nebze unutturmak oldu" dedi.
Kaynak: KRT