Yasal Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası

Yorumla.Net web sitemizi kullanmadan önce “Kullanım Koşulları ve Yasal Gizlilik Bildirimi” başlığı altında yer alan bu yazımızı lütfen dikkatlice okuyunuz. Zira bu yazı yayınlandığı andan itibaren sitemizi ziyaret eden tüm ziyaretçi ve üyelerin burada yer alan şartları kabul ettikleri varsayılacaktır. Haliyle eğer burada yer alan koşulları kabul etmiyorsanız lütfen siteyi kullanmayınız.

Burada yayınladığımız metinde sıkça kullanılan “Kullanıcı” terimi, sitemizi ziyaret eden tüm ziyaretçiler & üyeler olmak üzere gerçek ve tüzel kişiyi ifade etmektedir.

Yayınladığımız metinde yer alan kullanım şartları, değişikliklerin bu sayfada açık bir şekilde belirtilmesi kaydıyla Yorumla.Net yönetimi tarafından herhangi bir anda tek taraflı olarak değiştirilebilir.

Kullanım Koşulları

Web sitemizde bulunan içeriklerin tamamının telif hakkı Yorumla.Net’e aittir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile birlikte ilgili uluslararası mevzuatlar kapsamında hukuki olarak koruma altındadır. Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz olarak tek veya toplu halde indirilmesi, kaydedilmesi, çoğaltılması ve başka platformlarda yayınlanması yasaktır. Yorumla.Net, bu gibi faaliyetleri tespit ettiği anda ilgili kullanıcılar aleyhinde yasal işlem başlatma hakkına sahiptir.

Kullanıcılar, Yorumla.Net sitesinin herhangi bir içerik veya sistemini kullanırken üçüncü kişilerin yasal haklarını ihlal etmemekle yükümlüdür. Bu gibi ihlaller durumunda sitemiz hiçbir şekilde hukuki ve cezai sorumluluk kabul etmezken bu ihlallerden doğabilecek her türlü hukuki ve cezai sorumluluğun münhasıran kullanıcıya ait olduğunu açıkça belirtmekteyiz.

Yorumla.Net sitesinde yayınlanan haber içeriklerine yapılan yorumlardan yorumu yapan kullanıcılar sorumludur. Sitemiz üzerinde yer alan yorumlar her ne kadar editör onayından geçerek yayınlansa da bazı durumlarda yorumlarda gözden kaçan argo kelimeler, kişisel hakları ihlal eden karalama maksatlı yorumlar ve aslı kanıtlanmamış beyanatlardan dolayı oluşabilecek yasal sorunlardan tamamen yorumu yazan kullanıcı sorumludur. Sitemizde yorum yapan tüm ziyaretçilerin IP adresleri ilgili yorum yönetiminde kayıt altına alınmaktadır. Herhangi bir yasal durumda adli makamlarca istenmesi halinde bu bilgiler yetkililerle paylaşılacaktır.

Web sitemizin herhangi bir şekilde işlenmez hale gelmesini, rahatsız edici bir şekilde yavaşlamasını veya yazılımla birlikte donanım sistemlerinin zarar görmesini amaçlayan her türlü davranış ve işlem yasaktır. Bazı otomatik programlar kullanılarak sitemize çok miktarda sorgu veya üyelik kaydı dahil olmak üzere talep ve bilgi gönderilmesi bu yasağa dahildir. Bu gibi faaliyetlerde bulunan kullanıcıların tespit edildiği anda siteye erişimini engelleme ve haklarında yasal işlem başlatılması yönünde haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

Yorumla.Net üzerinde yayınlanan tüm görsel ve yazılı içerikler alanında deneyimli editör kadrosu tarafından sadece sitemize özel olarak üretilmektedir. Bu içeriklerin kaynak gösterilmeden paylaşılması kesinlikle yasaktır. Sadece tıklanabilir bir şekilde bilgiyi edindikleri web site bağlantımızın kaynak yapılarak alıntı yapılmasına izin verilmektedir.

Yorumla.Net üzerinde üyelik kaydı oluşturduysanız üyelik bilgilerinizde yer alan kullanıcı adınız ve şifreniz sadece şahsınıza aittir. Bir üyeliğin birden fazla kişi tarafından kullanılması bazı durumlarda yasal olarak sorun yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle bir üyelik sadece üyelik kaydını gerçekleştiren kullanıcı tarafından kullanılabilir. Bir kullanıcı adı ve şifre kullanılarak yapılan tüm işlemlerin, aksi ispat edilmediği sürece üyeliği gerçekleştiren kişi tarafından yapıldığı kabul edilecektir.

Yorumla.Net üzerinde yer alan reklamlara bilgi alma amacı dışında manuel olarak veya otomatik programlar aracılığıyla çok sayıda tıklama yapmak kesinlikle yasaktır. Haliyle normal bir kullanıcı davranışına uygun olmayan bu gibi tıklama faaliyetleri tespit edildiği anda işlemi gerçekleştiren kullanıcıların sitemize erişimini engellemek başta olmak üzere hakkında tüm yasal işlemleri başlatacağımızı beyan ederiz.

Burada detaylı bir şekilde belirttiğimiz kullanım koşulları ile ilgili tüm ihtilaflar, münhasıran Türk Hukuku’na ve icra dairelerinin yargı yetkisine tabidir.

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Yorumla.Net (www.yorumla.net) site içindeki herhangi bir harici linkin sorumluluğunu almaz.

Gizlilik Politikası

Yorumla.Net, kullanıcıların kendisine “www.yorumla.net” adlı web sitesi veya resmi mobil uygulaması aracılığıyla elektronik ortamda iletilen kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında ve kişisel verilerin toplanmasıyla ilgili açıklanan amaçlar dışında üçüncü kişilerle paylaşmayacak, satmayacak ve kullandırmayacaktır. Yorumla.Net platformumuzun Kişisel Veriler Gizlilik Politikası aşağıda yer almaktadır.

KANUN KAPSAMINDA KİŞİSEL VERİNİN TANIMI

Tarafınıza ait kimlik (ad, soyad, TC kimlik numarası vs.), iletişim, ürünlere erişim esnasında kullanılan yöntemlere ilişkin bilgiler (IP, mobil tel markası-modeli, tarayıcı tipi, versiyonu, sosyal medya bilgisi, ekranlar üzerinde gerçekleştirdiği hareketler vb.) gibi sizin belirleyici ya da belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

IP NUMARALARI

Yorumla.Net, sistemle ilgili yaşanacak herhangi bir sorunun tanımlanması ve bunun giderilmesi amacıyla gerektiği durumlarda kullanıcılarının IP adreslerini tespit etmekte ve kullanmaktadır. IP adresi, sitemizdeki kullanıcıları genel olarak tanımlamak ve kapsamlı bir şekilde demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilmektedir.

ANONİM VERİLER

Yorumla.Net tarafından kullanıcılardan talep edilen veya kullanıcıların direk olarak sağladığı bilgiler, kullanıcıların kimliği ifşa edilmeden sitemiz tarafından anonim olarak çeşitli değerlendirmeler, istatiksel çalışmalar, özel bültenler ve veritabanı oluşturma gibi alanlarda kullanılabilir.

BAŞKA SİTELERE BAĞLANTI VERİLMESİ

Yorumla.Net web sitesi veya mobil uygulamasında yer alan içeriklerde başka sitelere link verilebilmektedir. Sitemizden dışarı verilen link vasıtasıyla erişilen sitelerin gizlilik uygulamaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

KULLANICI VERİLERİNİN AÇIKLANABİLDİĞİ DURUMLAR

Yorumla.Net üzerinde kullanıcılara ait olmak üzere kişisel veriler ad-soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi, IP adresi gibi kullanıcıyı tanımlayabilecek bazı bilgiler barındırılmaktadır. Bu sayfada yayınladığımız gizlilik politikalarında aksi belirtilmediği sürece kişisel veriler kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır. Ancak bazı durumda işbu gizlilik politikası hükümleri dışına çıkılarak kullanıcılara ait bilgiler üçüncü kişilere açıklanabilir. Bu durumlar;

  • Kanun Hükmünde Kararname, Yönetmelik vs. yetkili hukuki otoriteler tarafından çıkarılan ve yürürlükte olan hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklarına uymak,
  • Yetkili idari veya adli otoriteler tarafından usulüne uygun olarak yürütülmekte olan araştırma veya soruşturmanın gerekleri karşısında kullanıcı bilgilerinin talep edilmesi durumları ve kullanıcıların haklarının korunması için bilgi verilmesinin gerekli olduğu haller

E-BÜLTEN GÖNDERİMLERİ VE DUYURULAR

Yorumla.Net, kullanıcıların yeni teknolojik gelişmeler ve ilgili alanda yaşanan gündem hakkında bilgilendirme amacıyla periyodik olarak e-bülten gönderimi yapabilir. Kullanıcılarımız bu e-posta bildirimlerinin kendilerine ulaşmasını e-postanın alt kısmında açıklandığı üzere belirtilen linke tıklayarak engelleyebilirler.

6698 SAYILI KVKK UYARINCA KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN HAKLARI

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nun 11. maddesi 7 Ekim 2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup bu tarihten sonraki Kişisel Veri Sahibi’nin hakları aşağıda listelenmiştir. Kullanıcılar Yorumla.Net ile iletişime geçerek kendisiyle ilgili olarak;

  • Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse bununla ilgili bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış olması halinde bunların düzeltilmesini isteme
  • KVKK 7. maddede yer alan şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi halinde bu verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de değişikliklerin bildirilmesini isteme
  • İşlenen kişisel verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendi aleyhine bir sonucun çıkmasına itiraz etme
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı şekilde işlenmesi nedeniyle zarara uğraması halinde bu zararın giderilmesini talep etme, gibi haklara sahiptir.

Yorumla.Net, kişisel veriler nedeniyle iletilen taleplere gerekçeli olmak ve 30 gün içinde cevap vermek kaydıyla yanıtını yazılı veya dijital ortamdan verebilir. İlgili konuda verilen taleplere ilişkin işlemlerin ücretsiz olması esastır. Fakat işlemlerin bir maliyet gerektirmesi durumunda Yorumla.Net, ücret talebinde bulunma hakkını saklı tutar.

Çerezlerin (cookie) Durumu

Yorumla.Net, kullanıcıların web sitesini kullanımı hakkındaki bilgileri, kendisi veya üçüncü partiler tarafından hazırlanan teknik bir iletişim dosyasını cookie & çerez kullanarak elde edebilmektedir. Bahsi geçen çerez dosyaları ana bellekte saklanmak üzere bir web sitesinin, kullanıcının tarayıcısına gönderdiği küçük metin dosyalarıdır.

Çerezler (cookie) kullanıcıların oturum bilgilerini, parola ve site içi tercihlerini saklayarak oturumun açık kalmasını sağlamakta ve bir sonraki ziyarette kullanıcıyı tanıyarak site kullanımının kolaylaşmasını öngörmektedir. Bu çerez dosyaları web sitesini kaç kişinin kullandığını, herhangi bir kullanıcının bir siteyi hangi amaçla kaç kez ziyaret ettiğini ve ne kadar süre sitede kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek, kullanıcılar için özel olarak tasarlanmış olan kullanıcı sayfalarından dinim reklam ve içerik üretilmesine kadar birçok işlem için yardımcı olur.

Çerez dosyaları, ana bellekten veya e-postasından veri veya başka herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Bugün işletim sistemlerinde kullanılan birçok tarayıcı çerezleri kabul edecek şekilde geliştirilmiştir. Ancak kullanıcılar istedikleri zaman tarayıcılarında çerez dosyalarının tutulmamasını ve bu çerez dosyalarının tutulduğunda uyarı verilmesini sağlayacak şekilde ayarlayabilirler.

Privacy Policy

We will keep your information confidential except where disclosure is required or permitted by law (for example to government bodies and law enforcement agencies). Generally, we will only use your information within the www.yorumla.net However, sometimes the www.yorumla.net uses third parties to process your information. www.yorumla.net requires these third parties to comply strictly with its instructions and the www.yorumla.net requires that they do not use your personal information for their own business purposes, unless you have explicitly consented to the use of your personal information in this way. When you interact with the www.yorumla.net we sometimes receive personal information about you. For example, if you write to us or sign up to a newsletter, you might tell us who you are, how we can contact you and what you think of the www.yorumla.net and its services. When you use www.yorumla.net online services, we use cookies and collect IP addresses. You can find out more about this in the www.yorumla.net cookies section of our full Privacy Policy.

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı