Dolar
42,2919
Euro
48,9011
© 2025 Yorumla.Net: Teknoloji, Oyun, Blog, Magazin Haberleri
Haber Yazılımı: Aladağ Bilişim

Kars Çiftçisi! ÇKS Kaydını Yenile, Devlet Desteğini Kaçırma!

Kars Ziraat Odası, çiftçileri ÇKS kayıtlarını son güne bırakmamaları konusunda uyardı. Devlet desteklerinden yararlanmak için 31 Aralık son tarih!

Yayınlanma
Güncelleme
2 Dk Okuma Süresi

Kars Ziraat Odası Başkanı Müçük, çiftçilere önemli bir çağrıda bulunarak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerini son güne bırakmamaları konusunda uyardı.

ÇKS Kayıtlarında Son Tarih Uyarısı

Başkan Müçük, yaptığı açıklamada, ÇKS kayıtlarının 1 Eylül itibarıyla başladığını ve şu anda çiftçilerin yaklaşık %50'sinin dosyalarını güncellediğini belirtti. Ancak, birçok çiftçinin işlemlerini son günlere bıraktığını ifade ederek, Ziraat Odası'na gelerek dosyalarını bir an önce yenilemeleri çağrısında bulundu. Son günlerde yaşanan sistem yoğunluğunun işlemleri zorlaştırdığını ve geçen yıl birçok çiftçinin dosyasını tamamlamadığı için destek alamadığını hatırlattı.

Devlet Desteği Artarak Devam Ediyor

Müçük, devletin çiftçiye verdiği desteğin sürekli arttığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla geçen yıl 185 lira olan arpa ve buğday desteğinin bu yıl 806 liraya yükseldiğini, hububat desteklerinin ise 400-450 liradan 625 liraya çıktığını belirtti. Bu artışın çiftçilere sağlanan önemli bir destek olduğunu ve amaçlarının hiçbir üreticinin mağdur olmaması olduğunu ifade etti.

Ziraat Odası'nda İşlemler Kolaylaştı

Ziraat Odası olarak çiftçilere her türlü kolaylığı sağladıklarını belirten Müçük, artık birçok işlemin doğrudan odalarda yapılabildiğini söyledi. ÇKS belgeleri de dahil olmak üzere tüm işlemlerin Ziraat Odası'nda yapılabildiğini ve çiftçilerin sadece Ziraat Odası'na gelerek tüm işlerini halledebileceğini ifade etti. Müçük, çiftçilerin 31 Aralık tarihini beklemeden dosyalarını güncellemeleri gerektiğini yineleyerek, zamanında yapılan işlemlerin hem üretim planlamasında kolaylık sağlayacağını hem de devlet desteklerinden tam olarak yararlanma imkanı sunacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: BHA

Yorumlar (0)

Yorum Yap

0 / 1000 karakter
Kaydırarak Doğrula
Küfür, hakaret, link paylaşımı ve spam içeren yorumlar yayınlanmayacaktır. IP adresiniz kayıt altına alınmaktadır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!

İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.