ANKARA - BHA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararını değerlendirerek, bu adımın ardından bankaların da harekete geçmesi ve faiz indirimini kredi piyasasına yansıtması gerektiğini belirtti. Baran, bu durumun işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracağını vurguladı.
Merkez Bankası'nın Faiz İndirimi Kararı
ATO Başkanı Baran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirimi kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Merkez Bankası'nın politika faizini 150 baz puan düşürerek yüzde 38 seviyesine indirmesinin, ticaret, yatırım ve üretim açısından olumlu bir gelişme olduğunu ifade etti.
Enflasyon ve Faiz İndiriminin Önemi
Geçtiğimiz hafta açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalmasının, faiz indirimi beklentilerini artırdığını belirten Baran, enflasyondaki düşüş trendinin devam etmesinin kritik önem taşıdığını vurguladı. Baran, "Bugün karşılaştığımız tüm sorunların temelinde enflasyondaki artışın yattığını hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde, enflasyondaki düşüşün reel sektörün hareket alanını genişletmesi gerekiyor ve bu yalnızca faiz indirimiyle mümkün olabilir. Bu nedenle, Merkez Bankası'nın attığı adımı destekliyor ve devamını bekliyoruz." dedi.
Bankaların ve KOBİ'lerin Rolü
2025 yılının üyeleri için finansmana erişimde zorlukların yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Baran, bankaların da sorumluluk alarak faiz indirimini kredi piyasasına yansıtmasının, özellikle KOBİ'lerin finansmana daha rahat erişmesine olanak sağlayacağını ifade etti. Baran, KOBİ'ler başta olmak üzere, ekonominin üretim gücünü oluşturan işletmelerin nakit ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamasının, ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.
İlk yorumu sen yap! Düşüncelerini bizimle paylaş.