Giresun Millet Bahçesi Projesinde Çalışmalar %95 Tamamlandı, Açılış 1,5-2 Ay İçinde

Giresun’da 145 milyon liralık Millet Bahçesi Projesinde çalışmaların yüzde 95’i tamamlandı, 1,5-2 ay içinde hizmete açılması planlanıyor.

Giresun Millet Bahçesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmaların yüzde 95’i tamamlandı. Yaklaşık 145 milyon lira değerindeki yatırım, önümüzdeki 1,5 ila 2 ay içinde halkın kullanımına açılacak.

Giresun’un En Büyük Sosyal Yaşam Alanı İnşa Ediliyor

Eski Atatürk Stadyumu’nun bulunduğu alanda, yaklaşık 25 dönüm büyüklüğündeki araziye kurulan Millet Bahçesi, kent merkezinin en geniş sosyal alanlarından biri olacak.

Projede TOKİ ile iş birliği içinde faaliyet gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal yaşam alanlarının sayısını artırmak için çalışmaları sürdürüyor. Alan içinde 15 bin metrekare yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, açık otopark ve peyzaj düzenlemeleri yer alıyor.

Millet Bahçesi’nde ayrıca tematik bahçeler, biyolojik gölet, kütüphane, bilim merkezi, restoranlar, kafeler ve dinlenme bölgeleri bulunacak.

Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas Projeyi Yerinde İnceledi

AK Parti Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Murat Cavunt ve beraberindeki heyetle birlikte projedeki son gelişmeleri yerinde gözlemledi ve yetkililerden detaylı bilgi aldı.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, proje kentin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak.

Milletvekili Elmas, şunları kaydetti:

"Giresun halkının nefes alacağı, çok özel bir yaşam alanı tamamlanma aşamasına geldi. Kütüphane, bilim merkezi, restoranlar, kafeler ve sosyal donatılarla dolu çok fonksiyonlu bir merkez olacak. Kent merkezindeki herkesin kolayca erişebileceği bu büyüklükte bir sosyal alan oluşturmak büyük önem taşıyor."

Elmas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her ile bir millet bahçesi” vizyonu doğrultusunda projenin Giresun’a değer katacağını da ifade etti.

Çalışmaların Son Aşamaları ve Açılış Takvimi

Prof. Dr. Elmas, pandemi ve deprem nedeniyle bazı gecikmeler yaşanmasına rağmen çalışmaların büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Otopark erişimini daha güvenli hale getirmek amacıyla güzergâh düzenlemeleri yapıldığı bildirildi.

Projede ön kabul işlemleri devam ederken, tamamlanmasının ardından yaklaşık 1,5 ila 2 ay içinde hizmete açılması planlanıyor.

Halkın Sosyal ve Kültürel İhtiyaçlarına Cevap Verecek

Giresun Millet Bahçesi, kent sakinlerinin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebileceği modern bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.

Yeşil alanlar ve çeşitli sosyal donatılarıyla Giresunluların kent merkezinde rahat nefes almasını sağlayacak önemli bir merkez olacak.

Haberin Editörü: Buğra TAŞ

Gündem Haberleri