Köyleri dolaştı 136 kızı ilköğretim okuluna kayıt etti
AĞRI'nın Patnos İlçesi Milli Eğitim Müdürü Salih Keskin, köyleri tek tek dolaşarak özellikle 5'inci sınıftan sonra okula veda eden 136 kız öğrenciyi tekrar eğitime kazandırdı.
Köy imamı ve öğretmenlerle birlikte köyleri gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Keskin, “Annem, babam okula göndermiyor”, “Köyden ilçeye gelirsek kalacak yerimiz yok” ve “Babamın maddi durumumu elvermiyor” diyen kızların tüm sorunlarını giderme garantisi verdi. Dolaştıkları köylerdeki 164 çocuğu ilköğretim okulu 1'inci sınıfa kayıt ettiklerini belirten Müdür Salih Keskin, yaz tatili boyunca fırsat buldukça tüm köyleri dolaştığını bildirdi. Tek tek görüştüğü kızların genellikle barınma sorunu ile karşılaştığını anlatan Müdür Keskin, anne babalara “Tüm masrafları biz karşılayacağız” taahhüdünde bulunduğunu söyledi.
Ailelerin genellikle okul masrafları ve yurt sorunu nedeniyle kızlarını okula göndermediğini anlatan Müdür Keskin, şöyle dedi:
“Görüştüğüm ailelerin çoğu, kız çocuklarını okutmak istiyorlar. İmkansızlıklar nedeniyle çocuklarını otukamadıklarından yakınıyorlar. Valiliğimizden aldığım yetkiyle tüm öğrencilere sahip olacağıma dair söz verdim, hepsinin velisi oldum. Yaz boyunca dolaştığım köylerde 164 çocuğumuzu ilköğretim birinci sınıfa kayıt ettirdim. Daha önce ilköğretime giden ancak çeşitli sebeplerle okulunu bırakan 136 kız da 6’ıncı sınıftan devam edecek.”
Her Geçen Dün. Tıpkı Sen Gibiydi, Giden O Eski Dünler, Geçmişin Karanlığında Anılarımdı Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onları, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana, Kanıtım Yoktu Yarına, Yolcularımla Ağladım, Hiç Misafir Olmamıştı Kimse Bunu Ben Anladım. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldı Gözyaşı, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamıstı Her Dünüm Usulca. Hoş sesinle bana bağır, hafiflesin yüküm ağır
|