Saadet Partisi çatısı altında yıllarca birlikte siyaset yapan, şimdilerde de AKP'de siyasi yaşamlarına devam eden Muzaffer Baştopçu ile ilçenin tanınmış simalarından Nuri Tabanlı arasındaki küskünlük 10 yıldır hala devam ediyor.
1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Refah Partisi'nden Körfez Belediye Başkanı seçilen Muzaffer Baştopçu, 1999 yılında yeniden aday gösterilmek istenmiş, fakat aday olamamıştı. Yerine ise Nuri Tabanlı aday gösterilmişti.
Herkes o günlerde Nuri Tabanlı'nın belediye başkan seçileceğine kesin gözüyle bakıyordu.
Fakat Nuri Tabanlı seçimi kazanamadı ve MHP'nin adayı Erhan Yenilmez karşısında yenildi. İşte bu günlerde aday gösterilmeyen Muzaffer Baştopçu'nun, Nuri Tabanlı'nın seçilmemesi için çalışmalar yaptığı bütün Körfez ilçede konuşulmaya başlandı.
Baştopçu'nun, MHP adayı Erhan Yenilmez için çalıştığı ve bu nedenle de Nuri Tabanlı'nın seçilemediği herkesin diline düştü.
Nuri Tabanlı da seçimi kaybetmesinin tek nedeni olarak Muzaffer Baştopçu'yu görmeye başladı. O günden beri Baştopçu ile Tabanlı arasındaki buzlar bir türlü erimedi.
Araya pek çok kişi girdi, ama ne Tabanlı ne de Baştopçu bu konuda en küçük bir adım atmadı. Hatta birbirlerinin yüzüne bile bakmayıp topluluk içinde bile el sıkışmamaya özen gösterdiler.
Geçtiğimiz günlerde Körfez'de bir açılışta karşılaşan Baştopçu ile Tabanlı yine aynı şekilde bırakın tokalaşmayı, birbirlerinin yüzüne bile bakmadılar, selamlaşmadılar bile.
Körfez Eczanesi'nin açılışına erken gelen Nuri Tabanlı, daha sonra gelen Muzaffer Baştopçu ile yüz yüze bile gelmedi.
Herkesle tokalaşan ve selamlaşan Baştopçu ve Tabanlı'nın birbirlerinin yüzüne bile bakmadığını görenler 'Bu küskünlük daha uzun yıllar süreceğe benziyor' yorumunu yaptı