Artık operasyon bir işe yaramaz
Irak'ın kuzeyine yönelik olası bir askeri operasyonu değerlendiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, "TBMM'den tezkere çıktı.
Meclis'in sınır ötesine asker gönderme kararının ertesinde terör örgütü kalabalık bir grupla geldi 8 askerimizi aldı ve götürdü. Bu hazmedilecek bir şey değil. Terör örgütü 'sen dışarıya asker mi göndereceksin, ben geliyorum' dedi ve 8 askeri götürdü" diye konuştu. "İş soğutuldu, kokutuldu" diyen Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
SİYASİ SONUÇ NE
“Bundan sonra operasyon neye yarar anlayamıyorum. Ayrıca bu asker sınır ötesine gidecek ama hangi siyasi sonucu almak için gidecek. Hangi kalıcı çözümleri üretmek için dayatma yapacak. Bu da belli değil. Operasyona yandaş olmak, ya da karşı olmak tek başına yetmiyor. Bunun detayını görmek lazım. Şimdi inisiyatif bizde değil. Türkiye bir taraftan itibar kaybediyor bir taraftan da karşı tarafa koz veriyor. Şu anda terör örgütüne Türkiye'nin gücü yetmeyecek gibi algılanıyor. Bunların hepsi Türkiye'yi yıpratan terör örgütünü de onore eden yaklaşımlardır. Bu politikaları yanlış buluyorum."
|