Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Yurtiçi Haberler

Yurtiçi Haberler Türkiye'den Günlük Haberler, gündemdeki Konular...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-25-2007, 12:40   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Yorumcu
 
mcmv kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Jul 2006
Şehir : İstanbul
Yaş: 21
Mesaj: 5,189
Rep Gücü: 75
Rep Puanı : 6783
Rep Seviyesi: mcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyomcmv Buraları Repten Yıkılıyo
Arrow 01/25/07 - Sabancı'dan, Bahçeli'ye jet cevap




Ömer Sabancı Başkanlığa veda ederken gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TÜSİAD ilişkin sözlerini değerlendirdi

Ömer Sabancı, TÜSİAD'ın 37’nci Genel Kurulu'nun açılışında veda konuşmasında Hrant Dink’in haince bir siyasi saldırıyla kurban gittiğini, Dink'in öldürülmesinin Türkiye’nin siyasal cinayetlerle çalkalandığı dönemi herkesin zihninde yeniden canlandırdığını söyledi.

Bu cinayetin yaratabileceği sonuçlar dikkat alındığında ilk planda ortaya çıkan görüntü ne olursa olsun bireysel bir tepkinin eyleme dönüşmesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini dile getiren Sabancı şöyle konuştu:

“Yapılan saldırırın Türkiye’nin dünyadaki pozisyonunu değiştirmeye yönelik sonuçlar doğurmaya çok elverişli olduğu çok açıktır. Daha net söylemek gerekirse bu saldırı esas olarak demokrasi ve fikir özgürlüğü alanlarına gerçekleşen kazanımları geri çevirmeyi, Türkiye’nin batı dünyasından koparılarak içine kapanmasını sağlamak isteyenlerin uzun süredir aradıkları dış koşulları aratabilir. Bugüne kadar genel kabul görmüş görüşlerin dışına çıkanlara farklı düşünenlere bir göz dağı işlevi görebilir. Bu amaçlara yönelik olarak tasarlanma ihtimalini de değerlendirme dışı tutulmamalıdır.”

"DEMOKRASİYİ SİYASAL KONULARA MÜDAHALE OLARAK GÜNDEME GETİRMİYORUZ"
Ömer Sabancı bugün Türkiye’yi girdiği değişim, gelişim, dünya ile entegrasyon rotasından geri çevirmeye çalışan kesimler bulunduğunu ifade ederken, “Eğer bu kesimler tarafından ortak olarak sürüklenmek istediği nokta dünyada yalıtılmış evrensel değerler uzaklaştırılmış içine kapanmış bir Türkiye ise buna ancak daha derin daha yaygın daha katılımcı demokrasi ile karşı koyabiliriz. Sabancı Prof. Bülent Tanör anısına hazırladıkları "Türk Demokrasinin 130 Yılı" başlıklı çalışmanın Hrant Dink’in saldırıdan birkaç saat önce açıklanmasının acı ve anlamlı olarak değerlendirdi.
Demokrasinin TÜSİAD için hiçbir zaman önemli siyasi konulara müdahale olarak gündeme getirilen bir konu olmadığına dikkat çeken Sabancı, "Bizim için ilkesel bir konudur. Piyasa ekonomisinin kalıcılığını sağlama izninin toplumsal uzlaşma kanalları açık geniş katılımlı çoğulcu demokratik bir yapı zorunludur.

BAHÇELİ'YE YANIT
Sabancı, ad vermeden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "TÜSİAD’ın PKK'nın siyasallaşma projelerine sahip çıktığı" yönündeki iddialarını değerlendirdi.

Sabancı, "Bir siyaset adamı sözlerini nereye gideceğini, hangi dinamikleri etkileyeceğini düşünerek konuşmalıdır. Siyasetçilerimizden daha vakur, akılcı ve demokrasiyi yücelten söylemler bekliyoruz” dedi.

Demokrasi ve kazanımlarına sahip çıkmak için, 301’nci maddenin ve “yerleşik uygulamalarını ve yarattığı utançtan” kurtulmak gerektiğini belirten Sabancı, şöyle devam etti:

“İkinci olarak demokratikleşme çabalarımızın kağıt üzerinde kalmaması için yargı sistemimizde köklü bir reform belirlemek gerekmektedir. Üçüncü olarak da seçim sistemin yönetim sistemi kadar temsilde adaleti de sağlayacak biçimde değiştirilmesi için harekete geçilmek zorunlu gözükmektedir.”

Sabancı Türkiye’yi içe kapatmak isteyenlere karşı daha açık daha, demokratik refah seviye, daha yüksek bir gelecek için omuz omuza mücadele edilmesinin öneminin altını çizdi.



kalbinle sev beni dilinle değil , sevginle ağlat beni derdinle değil , gözlerinle sarhoş et beni içkinle değil , ÖLÜM ayırsın bizi eller değil....

Üç SiLaH ŞöRLeR

Linkleri Sadece Kayitli Uyelerimiz Gorebilir. Uye Olmak Icin Tiklayiniz...
mcmv Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Yanıtla


Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dikkat Sınav Var LuNaTiC Muhabbet Café 7 05-04-2007 19:15
Kurân'ı Kerim..... mavi_boncuk Din ve İslamiyet 3 02-25-2007 12:03
verimli ders çalışma programı geshu. İlköğretim & Lise 4 01-09-2007 23:26
Gusül abdesti Serseri_Prens Din ve İslamiyet 3 07-26-2006 19:38
İslam Ansiklopedisi ReBeL bOy Din ve İslamiyet 13 07-07-2006 16:50


Saat 13:04.


Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Hosting Hizmetleri TOPlist Forums Directory