Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Yurtdışı Haberler

Yurtdışı Haberler Dünya Gündemindeki Haberler Ve Güncel Konular...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-19-2008, 01:28 PM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Forumcu
 
yunus_54 kullanıcısının avatarı
 
Giriş: May 2007
Şehir : Belirtilmedi
Yaş: 56
Mesaj: 1,690
Konuları: 1439
Thanks: 64
Toplam 489 Konusuna 722 Teşekkür Edilmiştir
Rep Gücü: 798
Rep Puanı : 79599
Rep Seviyesi: yunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstaryunus_54 Repstar
Exclamation İsrail Basını Arnavutluk için''Bie devlet doğuyor'' Başlığını kullandı








Kosova’nın bağımsızlık ilanı, İsrail basınında genel olarak “Bir devlet doğuyor” başlığıyla verilirken, İbranice yayımlanan gazetelerden Maariv, “Kosova’nın tek taraflı bağımsızlık ilanının desteklenmesi, Filistinlilerin benzer bir girişimi karşısında İsrail’in konumunu zayıflatabilir” yorumunda bulundu.

Kosova’nın bağımsızlık ilanı, İsrail basınında genel olarak "Bir devlet doğuyor" başlığıyla verilirken, İbranice yayımlanan gazetelerden Maariv, "Kosova'nın tek taraflı bağımsızlık ilanının desteklenmesi, Filistinlilerin benzer bir girişimi karşısında İsrail'in konumunu zayıflatabilir" yorumunda bulundu. İsrail'de yayımlanan gazetelerden İbranice Ha'aretz, "Savaştan 10 yıl sonra: Bağımsız Kosova" manşetini attı, İngilizce Ha'aretz'de ise "Kudüs'ün Kosova yaklaşımı: Bekle ve Gör" başlığıyla, İsrail Dışişleri Bakanlığının Kosova'daki gelişmeleri izlediği ve kararını daha sonra belirleyeceği açıklamasına yer verildi. Haberde, İsrailli diplomatların, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasının, Filistin konusunda bazı olumsuz sonuçlarının olabileceğini söylediklerine işaret edildi. Ha'aretz'in "Kosova'yı Tanımak" başlıklı yorumunda ise Washington'un Kosova'yı tanımasının, İsrail'in de aynı şeyi yapmasını kolaylaştıracağı belirtilerek, İsrail'in tüm dünyada Arap ve Müslüman ülkelerle diplomatik ve ekonomik ilişkiler geliştirmeye çalıştığı hatırlatılarak, "Hükümetin yeni devlete elini uzatarak, Yahudi devletinin Müslümanlara düşman olmadığını ispatlayacak iyi bir fırsata kavuştuğu" kaydedildi. İbranice gazetelerden Makor Rişon ve Hatzofeh, "Avrupa'da yeni bir devlet doğdu: Kosova" manşetini kullanırken, üst düzey Sırp yetkililerinin İsrail'e "Avrupa'da üçüncü bir Müslüman ülkeye ihtiyacınız yok" mesajını verdikleri belirtildi. İbranice Ma'ariv gazetesi de "Tek taraflı bağımsızlık ilanına desteği, Filistinlilerin benzer bir girişimi karşısında İsrail'in konumunu zayıflatabilir" denildi.




































[url=http://g.imageshack.us/g.php?h=91&i=3676406cy1.gif][IMG]
yunus_54 Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 12:46 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist

Clicky Web Analytics Clicky