Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Genel Bilgi > Sağlık

Sağlık Sağlık Haberleri En Son Tedavi Yöntemleri Bu Bölümde...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 01-11-2008, 12:04 PM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Üstad
 
Valeria kullanıcısının avatarı
 
Giriş: May 2007
Şehir : İzmir
Yaş: 23
Mesaj: 57,085
Konuları: 24924
Thanks: 200
Toplam 1,962 Konusuna 2,425 Teşekkür Edilmiştir
Rep Gücü: 1357
Rep Puanı : 129825
Rep Seviyesi: Valeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria Repstar
Varsayılan "Yatan hasta ayakta gösteriliyor"




Sağlık Uygulama Tebliğinin, yatan hasta ilaçlarının hastane eczanelerinden karşılanmasıyla ilgili maddesinin uygulanmaya başlamasıyla, yatan hastaların ilaçlarını kendi eczanelerinden temin etmekte zorlanan hastanelerin, yatan hastaları ayaktan hasta olarak gösterdiği iddia edildi.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, uygulamaya altyapı hazırlanmadan geçildiğini ileri sürerek, bunun çok başarılı olacak bir uygulama olmadığını belirtti. Uygulamayı “ütopik” bulduğunu ifade eden Sayılkan, şu görüşleri bildirdi:

“Hastanelerin mevcut koşullarda ilaç alım ihaleleri yapması mümkün değil. Hastane eczaneleri hafta sonu kapalı, her hastanede eczacı yok. Yatan hastanın reçetesi dışarı çıktığında, bu hastaneye fatura edileceği için doktorlar, yatan hastayı ayaktan hasta olarak gösteriyorlar. Hastaya 'Seni yatıracağız, şu ilaçları al gel' deniliyor. İlaç ihaleleri tamamlanıp, personel ihtiyacı karşılandıktan sonra bu uygulamaya geçilmeliydi.”

Sayılkan, uygulamaya geçilmeden önce konunun tüm tarafların görüşlerinin alınması gerektiğini ifade ederek, hastane eczanelerinde bulunması gereken ilaçların ve personel sayısının belli bir standardı olması gerektiğini söyledi.
Türk Sağlık-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol da bazı hastanelerin eczanelerinin uygulamaya hazır olduğunu, ancak bazı hastanelerin ilaçları temin edemediklerini belirterek, “Doktorlar ilaç olmayınca yatan hastayı ayakta tedavi oluyor gibi gösteriyorlar ya da hastayı yatırmadan ilaçlarını aldırıyorlar. Altyapı önceden oluşturulmalıydı. İhaleleri yapılmalıydı” diye konuştu.
Hastanelerde eczacı sıkıntısı yaşandığını da kaydeden Doğruyol, çıkarılan genelgede hangi ilaçlardan kaç kalem bulunacağının belirlenmesinin, acil ve zorunlu bulunması gereken ilaçların ihalelerinin, uygulamaya geçilmeden önce tamamlanmış olması gerektiğini kaydetti.
İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Özkan ise İzmir'deki hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, “Sağlık müdür yardımcılarından birinin başında bulunduğu bir kurul oluşturduk. İlaç sıkıntısıyla ilgili bir bildirim olduğunda anında müdahale ediyoruz. Yatan hastayı ayakta hasta gibi göstermek suçtur. Bunu hiç bir hekim yapmaz” diye konuştu.
Özkan, ilaç bulunamamasının, hastanelerin, ilaçların ihalesi sürecinde yaşayacakları sıkıntılardan kaynaklanabileceğini, buna da bazı ihalelere yapılan itirazların neden olacağını belirterek, buna çözüm bulmak için de ilaç bulmakta sıkıntı çeken hastanelere kendilerinin ilaç temin edeceklerini kaydetti.
(ZYN-MV-BŞK-MLK)


Valeria Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 01:13 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist

Clicky Web Analytics Clicky