Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Genel Bilgi > Sağlık

Sağlık Sağlık Haberleri En Son Tedavi Yöntemleri Bu Bölümde...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-26-2007, 02:07 PM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Süper Moderatör
 
Majeure kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Oct 2006
Şehir : İstanbul
Mesaj: 26,885
Konuları: 4490
Thanks: 338
Toplam 1,174 Konusuna 2,432 Teşekkür Edilmiştir
Blog Başlıkları: 6
Rep Gücü: 5000
Rep Puanı : 203534
Rep Seviyesi: Majeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure Repstar
Varsayılan Dayak yiyen çocuklar, şiddete daha meyilli ve endişeli oluyor.




Dayak yiyen çocuklar, şiddete daha meyilli ve endişeli oluyor.


Yapılan bilimsel bir araştırma, disiplin amaçlı da olsa anne babaları tarafından dövülen çocukların, diğer çocuklara göre şiddete çok dafa fazla meyilli ve endişeli hale geldiğini ortaya koydu.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde bulunan Duke Ünivesitesi Çocuk ve Aile Politikaları Merkezi arşatırmacıları tarafından farklı kültürel değerlere sahip altı ülkede gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, hangi kültürel ortamda olursa olsun dayak yiyen çocuklarda şiddet eğilimi daha fazla olurken, endişe oranlarının da arttığı tespit edildi.
Araştırmacılar, çocuklara uygulanan dayak ile çocuklarda şiddet ve endişe bağıntısının, dayağın kültürel olarak genel kabul gördüğü Kenya’da en düşük olduğunu saptarken, bu bağıntıyı en yüksek oranda şiddet karşıtı Budist öğretinin yaygın olduğu Tayland’da tespit ettiler.
Çin, Hindistan, İtalya, Kenya, Filipinler ve Tayland’da ebeveynlerve çocuklarla yapılan mülakatlar yoluyla gerçekleştirilen araştırma, en fazla Kenyalı, en az ise Taylandlı ebeveynlerin çocuklarına fiziksel disiplin yöntemleri uyguladıklarını ortaya koydu.
Sonuçları ‘Child Development’ isimli bilimsel derginin Kasım/Aralık sayısında yayınlanan araştırmaya göre, ABD’li ebevyenlerin yüzde 90’ı da 3-4 yaşlarındayken çocuklarına dayak (poposuna şaplak niteliğinde) attıklarını kabul etti.




Majeure Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 09:41 PM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist

Clicky Web Analytics Clicky