İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi

Konu, 'İlköğretim & Lise' kısmında My All. tarafından paylaşıldı.

  1. My All.

    My All. AKP <3

    Kayıt:
    26 Mart 2010
    Mesajlar:
    52.867
    Konular:
    8.656
    Beğeniler:
    1.785
    Nereden:
    İstanbul
            
    1)aşağıdakilerden hangisi, mayoz çoğalmaya örnektir?
    A)doku yenilenmesi
    b)cinsiyet hücrelerinin oluşumu
    c)kemiklerin büyümesi
    d)kan yapımı
    e)yaraların onarımı

    2)aşağıdakilerden hangisi oynar eklem tiplerinden değildir?
    A)sferoid
    b)ginglimus
    c)humeroid
    d)sellar
    e)elipsoid

    3)aşağıdakilerin hangisinin yokluğunda deri ve kılların rengi olmaz?
    A)sinovia
    b)merkel diskleri
    c)kromogranin
    d)melanin
    e)mast hücreleri

    4)uyarıyı sinir hücre gövdesine getiren uzantı, aşağıdakilerden hangisidir?
    A)akson
    b)myelin kılıf
    c)mikroglia
    d)sinaps
    e)dendrit

    5)aşağıdakilerden hangisi merkezi sinir sisteminin bir parçası değildir?
    A)cerebrum
    b)omurilik
    c)hipatalamus
    d)spinal sinirler
    e)pons

    6)aşağıdakilerden hangisi derinin algıladığı duyular arasında bulunmaz?
    A)işık
    b)isı
    c)basınç
    d)acı
    e)ağrı

    7)koku alma duyusu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    A)koku sinirlerinin bulunduğu mukoza.hastalık nedeniyle şişerse koku algılama zorlaşır.
    B)koku sadece burun aracılığıyla algılanır.
    C)koku duyusu talamustan filitlenerek geçer.
    D)kokulu maddeler mutlaka havada uçucu olmak zorundadır.
    E)kokuyu algılayan reseptörler sadece burnun üst kısmında bulunur.

    8)tatlı tat dilin hangi kısmında yer alır?
    A)dilin arkası
    b)dilin ortası
    c)dilin yanı
    d)dilin tüm bölümleri
    e)dilin ucu

    9)aşağıdakilerden hangisi anatominin inceleme alanınna gider?
    A)vücudu oluşturan sistemlerin işleyiş tarzını belirlemek
    b)vücut yapısını incelemek
    c)vücudu oluşturan sistemler arasında etkileşimi incelemek
    d)vücut işlevlerini incelemek
    e)vücudu oluşturan sistemlerin hastalıklarını incelemek

    10)acı ve sıcaklığın değerlendirilmesi aşağıdakilerin hangisinde olur?
    A)ön beyin
    b)hipotalamus
    c)beyincik
    d)talamus
    e)omurilik soğanı

    11)organizmanın nasıl işlediğini ve hangi görevleri yaptığını inceleyen bilim dalı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)[bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.]bolizma
    b)anatomi
    c)mamaloji
    d)fizyoloji
    e)homeostasis

    12)kimyasal olarak atomların birleşerek meydana getirdikleri maddenin tüm özelliklerini taşıyan yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)makromolekül
    b)doku
    c)molekül
    d)hücre
    e)sistem

    13)hücrenin bakterileri yakalayıp sindirmesi aşağıdakilerden hangisidir?
    A)fagositoz
    b)osmos
    c)pasif taşınma
    d)pinositoz
    e)diffüzyon

    14)deride gevşek bağ doku aşağıdaki tabakalardan hangisinde bulunur ?
    A)dermis
    b)stratum basale
    c)stratum lucidum
    d)stratum granulosum
    e)subkutis

    15)vücudun içinde ve çevrede olan biten herşeyi merkezi sinir sisteminin ilgili birimlerine getiren sinirle aşağıdakilerden hangisidir?
    A)denge ve işitme siniri
    b)duyu sinirleri
    c)parasempatik sinirler
    d)motor sinirleri
    e)sempatik sinirler

    16)göğüs boşluğu ile daha alt kısımdaki abdominopelvik boşluk arasında bulunan kaslı özel yapı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)perikard
    b)plevra
    c)diaphragma
    d)periton
    e)cranial

    17)vücutta bulunan organ ve oluşumların yerini tanimlayabilmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaz?
    A)anatomik yön
    b)anatomik kesik
    c)anatomik plan
    d)anatomik ara
    e)anatomik pozisyon

    18)yaşamın sağlıklı ve çevre ile uyum içinde devam edebilmesi için canlıların iç ortamlarının değişmez tutulması aşağıdakilerden hangisidir?
    A)diaphragma
    b)[bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.]bolizma
    c)homeostasis
    d)pericardium
    e)sinaps

    19)lensin esneme yeteneğini kaybetmesi aşağıdaki göz hastalıklarından hangisine neden olur?
    A)prespiopi
    b)kör nokta
    c)astigmatizm
    d)miyop
    e)hipermetrop

    20)aşağıdakilerden hangisi ventral boşlukta bulunmaz?
    A)akciğer
    b)omurilik
    c)dalak
    d)kalp
    e)mide

    21)diğer doku ve organları bir arada tutan, besin sağlayıp artıklarını uzaklaştıran , yenilenme ve tamirini sağlayan, savunmalarını üstlenen doku aşağıdakileden hangisidir?
    A)epitel doku
    b)sinir doku
    c)kemik doku
    d)kas doku
    e)bağ doku

    22)boyun omurlarının sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
    A)12 b)5 c)7 d)4 e)8

    23)aşağıdakilerden hangisi demiste bulunan dokunma duygusunu algılayan reseptörlerden biri değildir?
    A)kause cisimciği
    b)ruffini cisimciği
    c)pacinian cisimciği
    d)serbest sinir sonlanmaları
    e)merkel diskleri

    24)aşağıdakilerden hangisirefleks yayında bulunmaz?
    A)reseptör neron
    b)merkez
    c)effektör organ
    d)akson
    e)effektör neron

    25)göz kapaklarının arka yüzünü örten düz ve parlak örtü aşağıdakilerden hangisidir?
    A)sklera
    b)retina
    c)homeostazis
    d)vestibul
    e)konjunktiva

    26)aşağıdaki kemiklerin hangisinde ''parazanal sinuslar'' bulunabilir?
    A)kafa (baş) kemikleri
    b)üst taraf kemikleri
    c)göğüs kemikleri
    d)alt taraf kemikleri
    e)omurga

    27)apokrin ter bezleri aşağıdaki bölgelerin hangisinde bulunmaz?
    A)koltuk altı
    b)kulak zarı
    c)göbek çevresi
    d)anüs çevresi
    e)dış kulak yolu

    28)omuriliğin yan kısımlarından çıkan sinir lifleri aşağıdakilerden hangisidir?
    A)sempatik sinirler
    b)duyu sinirleri
    c)parasempatik sinirler
    d)spinal sinirler
    e)motor sinirler

    29)aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden biri değildir?
    A)üreme
    b)büyüme
    c)iletebilme
    d)[bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.][bubirreklamdirdikkatealmayiniz.]bolizma
    e)yer değiştirebilme

    30)aşağıdakileden hangisi ,canlı yapısında bulunan organik maddelerden biri değildir?
    A)karbonhidrat
    b)lipid
    c)tuz
    d)protein
    e)enzim










    1)b
    2)c
    3)d
    4)e
    5)d
    6)a
    7)c
    8)e
    9)b
    10)d
    11)d
    12)c
    13)a
    14)e
    15)b
    16)c
    17)d
    18)c
    19)a
    20)b
    21)e
    22)c
    23)d
    24)d
    25)e
    26)a
    27)b
    28)d
    29)e
    30)c

    alıntı

Sayfayı Paylaş