Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Muhabbet > Motorlu Araçlar > Haberler & Yenilikler

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 08-09-2006, 12:07 PM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Yorumcu
 
™GìãD¥ãTõR™ kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Jun 2006
Şehir : İstanbul
Yaş: 19
Mesaj: 3,816
Rep Gücü: 30
Rep Puanı : 2489
Rep Seviyesi: ™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı™GìãD¥ãTõR™ Karizma Yapmaya Başladı
Varsayılan Otomotivde üç yılın en kötü Temmuzu




Dalgalanma otomotiv sektörünü fena vurdu. Temmuz ayında otomotiv sektörünün satışları geçen yılın temmuzuna göre yüzde 39.4 düştü. Sektörde son üç yılın en kötü temmuz ayı yaşanmış oldu.

Mayıs ve haziran aylarında döviz kurunda yaşanan artışın, otomotiv sektöründe fiyatlara zam olarak yansımasının satışlara etkisi temmuz ayında net olarak ortaya çıktı. Zam endişesiyle birlikte talebin mayıs ayına kayması ve araya yaz tatilinin girmesiyle temmuz ayında binek ve hatif ticari araç satışları, hazirana göre yüzde 31, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 39.4 düştü. Otomotiv sektörünün satışları haziran ayında da mayısa göre yüzde 30, geçen yılın haziran ayına göre de yüzde 11 düşmüştü.

SON 3 YILIN EN DÜŞÜK TEMMUZU:

Toplam pazarda son 3 yılın en düşük temmuz ayı yaşanırken, 2006 yılı binek ve hafif ticari araç toplam pazarı 362 bin 780 adet satışla, 366 bin 291 adet olan 2005 yılı toplam pazarına göre yüzde 1 düşüş gösterdi. Ocak-temmuz döneminde toplam pazar 2005 yılına göre, binek araçlarda yüzde 1.1, hafif ticari araçlarda ise yüzde 0.7 azalma yaşandı. Temmuz ayında toplamda 37 bin 246 adet araç satılırken, bunun 22 bin 653’ü binek, 14 bin 593’ü ise hafif ticari araçtan oluştu. 2006 yılı temmuz ayında, geçen yılın aynı dönemine göre binek araçlarda yüzde 41.9, hafif ticari araçlarda ise yüzde 35.2 düşüş görüldü. Toplamda ise yüzde 39.4 azalma yaşandı. Otomotiv pazarında bir önceki ay olan haziran 2006’ya göre ise binek otomobil satışlarında yüzde 31.3, hafif ticari araç satışlarında ise yüzde 31.7 azalış görüldü. Toplamda düşüş ise yüzde 31.5 oldu.

FORD LİDER, RENAULT İKİNCİ:

Temmuz ayında, Ford 6 bin 529 adetik satışla birinci sırada yer alırken, Renault 5 bin 151 adet satışla ikinci, Fiat ise 5 bin 66’yla üçüncü sırada yer aldı. Bu üç markayı, 2 bin 823 adetle Hyundai, 2 bin 725 adetle Volkswagen ve 2 bin 2002 adetle Toyota takip etti. 2006 yılının ilk 7 ayında ise Ford’un liderliği değişmedi. Ford, ocak-temmuz döneminde 62 bin 423 adetlik satış yaparken, Renault aynı dönemde 47 bin 947 adetle ikinci sırada yer aldı. Renault’yu 45 bin 63 adetli Fiat ve 35 bin 497 adetle Volkswagen takip etti. Volkswagen ilk böylece Hyundai’den dördüncülüğü almış oldu. 2006 yılında özellikle yüksek vergiler nedeniyle lüks sınıfta yer alan araçların pazar oranı sınırlı kaldı.



Linkleri Görebilmek İçin Üye Olmalısınız Üye Olmak İçin Tıklayın

Hayatın integralini alamıyor,
türev almasınıda engelleyemiyorsak;
limitimizi iyi belirlemeliyiz...
™GìãD¥ãTõR™ Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Lig tarihinden ilginç notlar ™GìãD¥ãTõR™ Galatasaray 7 01-22-2007 11:41 AM
Son dört yılın en sıcak günü / 6 Ağustos Anarchist Yurtiçi Haberler 0 08-06-2006 08:34 AM
Kolesterolün İyi ve Kötü Huylusu Var apocalips Sağlık 0 07-29-2006 11:50 PM
Burçların Kötü Yönleri!!! wodoo Gereksiz Mesajlar 0 07-19-2006 04:22 PM
Rüya Tabirleri(A-Z Baştan Sona) Serseri_Prens Din ve İslamiyet 20 07-03-2006 08:27 PM


Saat 07:55 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

One of the largest message boards on the web ! Hosting Hizmetleri TOPlist