Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Ekonomi & Borsa

Ekonomi & Borsa Ekonomi ve Borsa'dan Haberler Tüyolar...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 12-20-2006, 08:03 AM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Gümüş üye
 
blackworm kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Jun 2006
Şehir : İstanbul
Yaş: 23
Mesaj: 12,102
Rep Gücü: 1776
Rep Puanı : 176119
Rep Seviyesi: blackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstarblackworm Repstar
Varsayılan 12/20/06 - Garanti’den American Express sürprizi




BU KONUYA YORUM YAPMAK İÇİN HEMEN ÜYE OLUN
170.000 UYE YORUMLARINIZI OKUSUN


Dünyanın üçüncü büyük ödeme sistemi olarak kabul edilen American Express (Amex), Akbank’la 10 yıllık beraberliğini bitirmesinin ardından Garanti Bankası ile anlaştı. Amex ile 5 yıllığına anlaşan Garanti, şirketin Türkiye’de kredi kartlarını verme ve üye işyeri kabul etme yetkisine sahip tek banka oldu.

DÜNYADA 76.5 milyon kartı bulunan, Türkiye’de ise belli sayıdaki kişiye hizmet veren American Express (Amex), Akbank ile 1996 yılından bu yana süren beraberliğini sona erdirip, Garanti Bankası ile anlaştı. American Express, Türkiye’de American Express kartları verme ve üye işyeri kabul etme yetkisini 1 Ocak 2007’den geçerli olmak üzere, 5 yıllığına Garanti Bankası’na verdi.

PAZARDA GÜÇLENECEK: Dünya genelinde 140 ülkede, 2 bin 200’den fazla seyahat noktasında hizmet veren American Express ile Garanti Bankası’nın yaptığı anlaşmaya ilişkin toplantıda, hedefin Türkiye pazarında daha da güçlenmek olduğu vurgulandı. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, kredi kartı pazarındaki paylarını son 5 yılda 3 kat artırarak yüzde 22’ye çıkardıklarını, American Express kartlarıyla pazardaki yerlerini daha da güçlendireceklerini dile getirdi.

KART SAYISI ARTACAK: American Express Başkan Yardımcısı ve EMEA Küresel Ağ Hizmetleri Genel Müdürü Seamus Smith, American Express’in 156 yıllık bir şirket olduğunu ve Türkiye’deki ilk ofislerini 1921 yılında İstanbul’da açtıklarını hatırlatarak, "Bugün, aynı heyecanla yeni bir ortaklığa adım atıyoruz" dedi. Türkiye’deki pazar payları ve üye sayısı hakkında bilgi vermeyen Smith, "Akbank’la 10 yıllık beraberliğimizde memnun kaldığımız başarılarımız oldu ama ileriye dönük hedeflerimizi Garanti Bankası ile gerçekleştirebileceğimiz gördük. Müşteri sayımızı artıracağız" dedi.

KART DEĞİL,YAŞAM TARZI: Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de, "American Express bir kart şirketi değil, bir yaşam tarzı" derken, kart sahiplerine sağlanan avantajları anlattı. Klasik yeşil, gold karta ek olarak ilk kez Türkiye’de American Express platinium kartı da çıkaracaklarını belirten Sezgin, sayıdan ziyade cironun önemli olduğunu söyledi. Sezgin, "Birkaç yüz bin kart, belki de Türkiye’deki toplam harcamaların yüzde 5’ini yapacak. Önemli olan bu harcamayı yapabilecek kitleyi bulabilmek" dedi.

MEVCUT KARTLAR NE OLACAK: Smith, 1 Ocak 2007 tarihi itibarıyla şu andaki mevcut American Express kartların pasifize olacağını, bu nedenle kart çıkarmak isteyenlerin Garanti Bankası’na başvurması gerektiğini açıkladı. Mehmet Sezgin de Akbank müşterilerinin mağdur olmaması için gereken düzenleme üzerinde çalışıldığını belirtti.

GE’nin finansta büyüme planları var

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, bankanın yüzde 25.5’ine sahip olan ABD’li finans devi General Electric’in (GE) Türk finans sektöründe büyüme planları olduğunu söyledi. GE’nin Garanti’den önce de değişik sektörlerde Türkiye’de faaliyet gösterdiğini, son olarak Doğuş Grubu ile birlikte gayrimenkul yatırım ortaklığı işine girdiğini hatırlatan Özen, "GE, Türkiye’yi stratejik bir ülke olarak görüyor" dedi. GE’nin finanstaki payını ne şekilde artıracağı sorusuna ise Özen, "Garanti Bankası büyüdükçe GE’nin payı da büyüyecek" demekle yetindi.

Miles’tan sonra Amex

AMERICAN Express’in Akbank’la ortaklığını bitirip Garanti ile anlaşması, akıllara 3 yıl önceki THY Miles&Miles kredi kartı ihalesini getirdi. Bu ihalede de Akbank ile Garanti çekişmiş, ilk ihalede en yüksek teklifi veren Akbank ikinci ihaleye ise girmemişti. THY ile imza atan banka da Garanti olmuştu. Akbank’la ikinci kez karşı karşıya kaldıkları yönündeki değerlendirmeler üzerine "Aramızda elbette bir rekabet var ama Akbank’ın elinden bir şey almış değiliz" diyen Ergun Özen, American Express ile bir yıldır görüştüklerini ve altı aydır da bu anlaşma için hazırlandıklarını açıkladı. Halen Akbank müşterisi olan Amex kart sahiplerini Garanti müşterisi yapıp yapmayacakları konusunda ise Özen, "Elbette bankamıza başvurabilirler ama hedefimiz yurtdışından alınan Amex’leri Garanti’ye getirebilmek" dedi.



Nereye sürüklendiğini bilmeyen yaprak gibiyim
Sıgındım Sana...
Eger rüzgar bitene dek tutmayı basarabılırsen beni
Kuruyana Dek Elindeyim..


ne olursun kalbimi yalnız bırak
özgürce savrulsun rüzgarda
sevme beni bir daha
sevme
acı veriyorsun her defasında....
blackworm Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-22-2006, 02:37 PM   #2 (permalink)
Üye Bilgileri
Mutsuz -Son-
 
Serseri_Prens kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Jul 2006
Şehir : İstanbul
Yaş: 16
Mesaj: 21,987
Blog Başlıkları: 1
Rep Gücü: 3158
Rep Puanı : 313456
Rep Seviyesi: Serseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens RepstarSerseri_Prens Repstar
Serseri_Prens kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Varsayılan

BU KONUYA YORUM YAPMAK İÇİN HEMEN ÜYE OLUN
170.000 UYE YORUMLARINIZI OKUSUN


paylaşim Için Tşkler...


Mutsuz -Son-
Serseri_Prens Çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 07:57 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Hosting Hizmetleri TOPlist Forums Directory