Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Ekonomi & Borsa

Ekonomi & Borsa Ekonomi ve Borsa'dan Haberler Tüyolar...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-15-2007, 07:26 AM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
'-ρ¢-кσραт-¢σ α∂мιη-'
 
MARWiN kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Nov 2006
Şehir : Ankara
Yaş: 21
Mesaj: 14,248
Konuları: 1863
Thanks: 146
Toplam 382 Konusuna 1,124 Teşekkür Edilmiştir
Blog Başlıkları: 1
Rep Gücü: 5000
Rep Puanı : 295722
Rep Seviyesi: MARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN RepstarMARWiN Repstar
Post Piyasalar moral peşinde




Dış borsalarla birlikte İMKB’de de belirsizlik ve kredi piyasalarına yönelik endişelerin gölgesinde yükseliş sürüyor. Endeks yüzde 1.7 artarken, dolar 1,18 YTL’ye geriledi.

İzmir’de emekli hemşire Sultan Yıldırım’ın İmar Bankası off-shore hesabında bulunan parasını tahsil için İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açtığı dava, batık İmar Bankası İflas İdaresi’nin “borcu kabul ettiğini” belirtir yazısıyla düştü. İlk kez bir off-shore alacağının kabul edildiğinin bildirilmesi üzerine, TMSF durumun bir isim karışıklığından kaynaklandığını bildirdi. TMSF yetkilileri, mahkemeye gönderdikleri ìborcu kabul edenî yazının, aynı isimli başka bir İmar Bankası mudisinin alacağına ilişkin olduğunu ve mahkemeye yanlış kişinin bilgilerinin gönderildiğini ifade etti. Gönderilen yazıda Sultan Yıldırım’ın nüfus bilgilerine de yer verildiğini kaydeden yetkililer, karışıklığın düzeltilmesi için yeni bir dava açacaklarını belirttiler.

iSiM KARIŞIKLIĞI TMSF’Yi UĞRAŞTIRACAK

Kredilere dönük endişelerin devam etmesine karşın iyimser senaryoya oynayan global piyasalarda, değişken haber ve veri akışları nedeniyle oynaklık sürse de, toparlanma görüntüsü ağır basıyor. İç piyasada İMKB cephesinde dün de yurtdışı borsalarına paralel yükseliş devam ederken, dolar 1,18 YTL’ye geriledi. ABD ve Asya borsalarında yaşanan yukarı hareket dün açılışlarda İMKB ve sonrasında Avrupa borsalarında da etkisini gösterirken; gün ortasında yaşanan gerilemelere karşın, ABD enflasyon ve perakende verilerinin beklentiler doğrultusunda gelmesiyle yukarı hareket yeniden güçlendi.

ENDEKS 57 BİNİ ZORLADI

Güne 844 puan artışla güçlü başlayan İMKB 100 endeksi, ilk seansı 55 bin puanın üzerinde tamamlarken, günün ikinci yarısında yaşanan hafif gerilemenin ardından yurtdışına bağlı olarak hızlanan alımlarla endekste 57 bin sınırı zorlandı. İkinci seansta 55 bin 946 puan ile günün en yüksek seviyesini test eden endeks, gün sonunda 945 puan artışla 55 bin 664 puandan kapandı. Hisse senetlerinde ortalama değer artışı da yüzde 1.73 olarak gerçekleşti.

DOLAR 1,16’YI GÖRDÜ

Hafta başında global piyasalarda artan kredi kaygılarıyla birlikte yükselişe geçen ve iç piyasada da 1,23 YTL’yi zorlayan dolar, yeniden güç kaybetmeye başladı. Dün bankalararası piyasada yüzde 3’e varan düşüşle anlık işlemlerde 1,1680 YTL’yi test eden dolar, 1,18 YTL seviyesinde dengelendi. Serbest piyasada ise kapanışlar dolarda 1.1800, euroda 1.7320 oldu. Euro-dolar paritesi dün yeniden 1,47’nin üzerine çıkarken, dolardaki zayıflama altın ve petrol fiyatlarında yukarı hareketi tetikledi. 89 dolara gerileyen Brent tipi petrolün varil fiyatı dün 90 doları aşarken, 800 dolar sınırına inen altının ons fiyatı da yüzde 2 oranında artarak 815 doları gördü.


Hayranlarım Az Ama Seninkilerden Koyu !!!

Rap Yapanların Yanındayız.. Dava Açanlardan Yana Değil !!!

MARWiN Çevrimiçi  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 08:39 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist

Clicky Web Analytics Clicky