Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Ekonomi & Borsa

Ekonomi & Borsa Ekonomi ve Borsa'dan Haberler Tüyolar...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 11-15-2007, 07:00 AM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Üstad
 
Valeria kullanıcısının avatarı
 
Giriş: May 2007
Şehir : İzmir
Yaş: 23
Mesaj: 57,087
Rep Gücü: 1357
Rep Puanı : 129840
Rep Seviyesi: Valeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria RepstarValeria Repstar
Varsayılan 'Huysuz komşu' engeli kalkıyor




BU KONUYA YORUM YAPMAK İÇİN HEMEN ÜYE OLUN
170.000 UYE YORUMLARINIZI OKUSUN




Kat Mülkiyeti Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre, binalarda yapılacak boya ve badana gibi işlemler için artık bütün kat maliklerinin değil, beşte dördünün rızası aranacak. Böylece 'huysuz komşu' sorunu aşılmış olacak. Depreme karşı güçlendirme harcamasına herkesin katılması zorunlu kılan yasa site yönetim kurullarının her yıl değil iki yılda bir toplantı yapmasını öngörüyor.
Yasaya eklenen geçici maddeye göre site yönetimleri kanun çıktından sonra üç ay içinde yenilecek. Yasadaki diğer düzenlemeler şöyle:

Kat maliki kendi bağımsız bölümünde anayapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamayacak.
Masraflar, kat maliklerinin arsa payına göre taksim edilecek. Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat malikinin, ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 olan gecikme tazminatı ödeme yükümlülüğü yüzde 5'e çekilecek.
Kat malikleri, onarım ve güçlendirme çalışması için kendi bölümlerine girilmesi gerekiyorsa, buna rıza göstermek zorunda olacak.
Ortak giderlerle ilgili borçlarını ödemeyenlerin malları satılarak, ortak giderlere katılım payı düşüldükten sonra kalan tutar kendisine iade edilecek. Böyle bir durumda karar alabilmek için, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğunun oyu yeterli olacak.




Valeria Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 08:27 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Hosting Hizmetleri TOPlist Forums Directory