Yorumla.Net  

www.filmindireyim.com

Geri Git   Yorumla.Net > Muhabbet > Din ve İslamiyet

Din ve İslamiyet Dini bilgiler, bilmemiz gereken her şey bu bölümde...

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 03-02-2008, 08:12 AM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Banned
 
Giriş: Apr 2007
Şehir : Kocaeli
Yaş: 24
Mesaj: 11,119
Konuları: 7276
Thanks: 182
Toplam 1,892 Konusuna 3,220 Teşekkür Edilmiştir
Rep Gücü: 0
Rep Puanı : 164343
Rep Seviyesi: KoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo RepstarKoJiRo Repstar
KoJiRo kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Arrow Abdestli ölen, ölüm acısı çekmez




Namaz kılmak için abdest almak şart olduğu gibi, Kur'ân-ı kerîmi tutmak, Kâ'beyi tavaf etmek, tilâvet secdesi yapmak, cenâze namazı kılmak için de abdest almak lâzımdır.
Ayrıca her zaman abdestli bulunmak, yatağa abdestli girmek, abdestli yemek ve içmek çok sevâbdır. Abdestli iken ölenlere şehit sevabı verilir. Peygamber efendimiz buyurdular ki:
(Abdestli olarak ölen, ölüm acısı çekmez. Çünkü abdest îmânlı olmanın alâmetidir. Namazın anahtarı, bedenin günâhlardan temizleyicisidir.)
(Müslüman abdest alınca, günâhları kulağından, gözünden, elinden ve ayağından çıkar. Oturunca, mağfiret olunmuş olarak oturur.)
(Amellerin en hayırlısı namazdır. Abdeste devam edenler, ancak mü'minlerdir. Mü'min gündüz abdestli olmalı, gece de abdestli yatmalıdır. Böyle yapınca, Allahü teâlânın korumasında olur. Abdestli iken yiyip, içenin karnındaki yemek ve su zikreder. Karnında kaldıkları müddetçe, onun için istiğfâr ederler.)
Dinimizin her emri gibi, abdest almak da çok kolaydır. Allahü teâlâ insana yapamıyacağı, şeyleri zaten yüklemez. Abdestin farzı dörttür:
1- Yüzü, yıkamak. 2- Iki kolu, dirsekler ile birlikte yıkamak. 3- Başın dörtte bir kısmını meshetmek, yâni yaş eli başa sürmek. 4- Iki ayağı iki yandaki topuk kemikleri ile birlikte yıkamaktır.
Abdesten istenilen faydayı, neticeyi alabilmek için şartlarına azâmi dikkat etmek gerekir. Abdestin dört farzını yerine getiren, yâni yüzünü, kollarını yıkayan, başını mesheden ve iki ayağını yıkayan abdest almış sayılır. Bu kadarı ile yapıldığında abdest geçerli olur. Fakat, daha çok sevap almak için, sünnetlerine, müstehaplarına da uyarak almalıdır. Bunun için, önce, Allah rızası için abdest almaya niyyet edilir. Sonra, eller bileklere kadar üç defa yıkanır. Sonra sağ el ile ağıza üç kere su verilir. Sağ el ile buruna üç kerre su verip, sol el ile sümkürülür. Buruna su verdikten sonra, avuçlara su alıp, alından çene altına, şakaklara kadar yüz yıkanır.
Sonra, sol el ile, sağ kol dirseğe kadar üç defa yıkanır. Sağ ile sol kol (üç defa) dirseğe kadar (dirsek dâhil) yıkanır. Her iki kolu yıkadıktan sonra, eller tekrar ıslatılır ve o yaşlıkla baş meshedilir (kaplama, bütün başı meshetmek de sünnettir). Daha sonra, sağ ve sol elin şehâdet parmakları, iki kulağın deliklerine sokulur baş parmaklarla da kulakların arkasını mesheder. Ellerin dış yüzü ile enseyi mesheder.
Boynu meshettikten sonra, sol elin küçük parmağı ile, sağ ayağın küçük parmağından başlıyarak, ayak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle, topuklarla birlikte, sağ ayağı yıkar. Sol ayağı yıkarken, ayak parmaklarının arasını küçük parmağı ile bu sefer baş parmaktan başlıyarak ayak parmaklarının arasını hilâllemek sûretiyle topuğu ile birlikte yıkar. (Ayakları da 3 defa yıkamak gerekir, içimizden 3’e kadar saymakla olmaz, üç defa da ayağımızı musluktan ayırıp sonra tekrar yıkamalıyız.)
Abdest alırken, her uzvu yıkarken okunacak duâları var ancak, abdest duâlarını bilmeyen, her uzvu yıkarken (Kelime-i şehâdet) okumalıdır. Peygamber efendimiz buyurdu ki;
(Her kim abdest aldıktan sonra "Innâ enzelnâhü (kadr)" sûresini bir kere okursa, Hak teâlâ hazretleri, o kimseyi sıddîklardan yazar. Iki kere okursa, şehîdlerden yazar. Üç kere okursa peygamberler ile haşrolur.)
(Her kim abdest aldıktan sonra, benim üzerime on kerre salâtü selâm getirirse, Hak teâlâ hazretleri, o kişinin hüznünü giderip mesrûr eder, duâsını kabûl eder.)
KoJiRo Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla

KoJiRo Kullanıcısına Teşekkur Edenler
*CONQUEROR* (03-02-2008)
Eski 03-02-2008, 10:15 AM   #2 (permalink)
Üye Bilgileri
Çırak
 
*CONQUEROR* kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Oct 2006
Şehir : Eskişehir
Yaş: 21
Mesaj: 8,007
Konuları: 1149
Thanks: 559
Toplam 379 Konusuna 713 Teşekkür Edilmiştir
Rep Gücü: 931
Rep Puanı : 92145
Rep Seviyesi: *CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar
Varsayılan

Güzel bilgi..Tşkler..


*CONQUEROR* Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla
Tags:



Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları



Saat 10:51 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist