Yorumla.Net  


Geri Git   Yorumla.Net > Günlük Haberler > Bilim & Teknoloji

Bilim & Teknoloji Her Gün Gelişen Teknoloji Dünyasından Son Haberler..

Yorumla.Net Forum'a Hoşgeldiniz

! FORUMDAN YARARLANMAK İÇİN ÜYE OLUN !


Yeni Konu Gönder  Yanıtla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-19-2006, 07:19 PM   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
Bağımlı Üye
 
rapdioksit kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Jun 2006
Şehir : Eskişehir
Yaş: 16
Mesaj: 1,380
Konuları: 341
Thanks: 21
Toplam 57 Konusuna 136 Teşekkür Edilmiştir
Rep Gücü: 83
Rep Puanı : 7939
Rep Seviyesi: rapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyorapdioksit Buraları Repten Yıkılıyo
rapdioksit kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla
Exclamation 300 Yillik Hava Tahmİnİ...




Japonya, süper bilgisayarların yardımıyla önümüzdeki 300 yılda meydana gelebilecek tayfun, fırtına, tipi, kuraklık ve diğer hava koşullarının bir raporunu çıkarmayı planlıyor.Gelecek yıl başlayacak projede, NEC tarafından üretilen ve dünyanın en hızlı bilgisayarlarından biri olan Earth Simulator kullanılacak...

Japonya, süper bilgisayarların yardımıyla önümüzdeki 300 yılda meydana gelebilecek tayfun, fırtına, tipi, kuraklık ve diğer hava koşullarının bir raporunu çıkarmayı planlıyor.

Gelecek yıl başlayacak projede, NEC tarafından üretilen ve dünyanın en hızlı bilgisayarlarından biri olan Earth Simulator kullanılacak. Earth Simulator' 35.6 terraflopluk hızılya Top500 listesinde 10'uncu sırada bulunuyor.

Japonya, Bilim Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalara destek niteliğinde gerçekleştirilen proje sayesinde önümüzdeki 300 yılın küresel ısınma raporlarını hazırlayacak ve tedbirlerini buna göre alacak.

RİSK ALANLARI BELİRLENECEK

Earth Simulator'ın hızı, uzun dönemli atmosfer basıncı, hava sıcaklıkları, okyanus akıntıları, deniz suyu sıcaklıkları gibi verilerin bir potada eritilmesinde kullanılacak.

Sonuçlar, olabilecek tayfunların rotalarının belirlenmesine yardımcı olacak ve aşırı yağış alacak, karla kaplanacak, yüksek dalgalarla yıkanacak veya rüzgardan uçacak bölgelerin belirlenmesine yarayacak.

UZUN ZAMANLARA YAYILMALI

Çevre Bürosu yetkililerinden Tomonori Otake, "kısa zaman süreçlerinde risk altında olan yerleri görebiliyoruz" diyor: "Ama potansiyel bölgelerde erken tedbir alabilmek için uzun dönemli çalışmamız şart."

Bakanlık şimdilik projenin parametrelerini belirliyor ve araştırmacıların istediği ödenekleri kabul ediyor. Araştırmanın toplam olarak 3 milyar yene (26 milyon dolar) mal olması bekleniyor.

DÖRT YILDIR ÇALIŞIYOR

2002 yılında Japonya'nın Yokohama kentinde NEC tarafından inşa edilen Earth Simulator, 350 milyon dolara mal oldu ve saniyede 35.6 trilyon işlem kapasitesine sahip.

Earth Simulator 2002'den beri deniz sıcaklıklarını, yağmurları ve atmosferik hareketleri takip ediyor ve Dünya'da meydana gelebilecek afetlerin tahminlerini yapıyor. Proje kapsamında Dünya, 5 kilometrekarelik parçalara bölünüyor.

2034'TE PİKNİK Mİ?

Fakat, "23 nisan 2034'te torunlarımla pikniğe gidebilecek miyim" gibi soruların cevaplandırılmasını beklemeyin. Çünkü bu kadar uzun süreli günlük hava tahmini yapmak gerçekten imkansız.


Sol ve sağ… Çılgın sevgilerin ve şuursuz kinlerin emzirdiği iki ifrit..


üstad cemil meric
rapdioksit Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla


Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları
Görünüm Modları


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tıp Sözlüğü ve Tıbbi Bilgiler... Uzaklar Sağlık 270 05-24-2008 04:07 AM
Çanakkale Savaşı... Uzaklar Türk Tarihi 74 11-29-2007 02:58 PM
Jinekoloji (kadın hastalıkları ve dogum) Kayıp Ruh.. Sağlık 421 03-18-2007 10:59 AM


Saat 09:10 AM.


Powered by vBulletin Version 3.7.2
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0

Forums Directory
eXTReMe Tracker Hosting Hizmetleri TOPlist

Clicky Web Analytics Clicky