Konu: Ankara
Yalnız Mesajı Göster
Eski 07-04-2008, 13:39   #28 (permalink)
Üye Bilgileri
RoZa
-.. Κάνε ντου ..-

RoZa kullanıcısının avatarı

Giriş: Aug 2007
Blog Başlıkları: 6
Rep Gücü: 7000
Rep Puanı : 458746
Rep Seviyesi: RoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa Repstar

EĞİTİM HİZMETLERİ
Devlet Okulları

Öğrencilerin 704.717'si şehir okullarında, 54.866'sı köy okullarında öğrenim görmektedir. Öğretmenlerin 31.957'si şehir okullarında, 2.736'sı köy okullarında görev yapmaktadır.

Kamu eğitim kurumlarında: bir dersliğe ortalama 40, şehir okullarında 43, köy okullarında 24 öğrenci düşerken; bir öğretmene ortalama 22, şehir okullarında 22, köy okullarında 20 öğrenci düşmektedir

Yaygın Eğitim Faaliyetleri

Halk Eğitim Merkezlerince okuma-yazma kurslarının yanında merkez ve köylerde ev ekonomisi, biçki-dikiş, daktilografi, trikotaj, nakış, teknik resim, çiçekçilik ve muhasebe gibi çeşitli branşlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlarca da beceri kazandırma kursları düzenlenmektedir.

İlimizde, okur-yazarlık oranı % 93,28 olup, okuma-yazma seferberliği kırsal kesimin tamamını kapsayacak şekilde genişletilerek uygulanmaktadır. Detaylı bilgiler aşağıda tablolarda görülmektedir.

Yükseköğretim

İlimizde, 5’i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 9 üniversite, 86 fakülte, 71 yüksekokul ve 174 diğer eğitim birimi bulunmaktadır.

Küf Kokuyor Caddeler Virajlarında Boğuluyorum
Ağıtlar Kendi Kendini Yakıyor !
Kırılıp Dökülüyorum Yavaş Yavaş
Toplama!
RoZa Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla