EĞİTİM HİZMETLERİ
Devlet Okulları
Öğrencilerin 704.717'si şehir okullarında, 54.866'sı köy okullarında öğrenim görmektedir. Öğretmenlerin 31.957'si şehir okullarında, 2.736'sı köy okullarında görev yapmaktadır.
Kamu eğitim kurumlarında: bir dersliğe ortalama 40, şehir okullarında 43, köy okullarında 24 öğrenci düşerken; bir öğretmene ortalama 22, şehir okullarında 22, köy okullarında 20 öğrenci düşmektedir
Yaygın Eğitim Faaliyetleri
Halk Eğitim Merkezlerince okuma-yazma kurslarının yanında merkez ve köylerde ev ekonomisi, biçki-dikiş, daktilografi, trikotaj, nakış, teknik resim, çiçekçilik ve muhasebe gibi çeşitli branşlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlarca da beceri kazandırma kursları düzenlenmektedir.
İlimizde, okur-yazarlık oranı % 93,28 olup, okuma-yazma seferberliği kırsal kesimin tamamını kapsayacak şekilde genişletilerek uygulanmaktadır. Detaylı bilgiler aşağıda tablolarda görülmektedir.
Yükseköğretim
İlimizde, 5’i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 9 üniversite, 86 fakülte, 71 yüksekokul ve 174 diğer eğitim birimi bulunmaktadır.
Küf Kokuyor Caddeler Virajlarında Boğuluyorum Ağıtlar Kendi Kendini Yakıyor ! Kırılıp Dökülüyorum Yavaş Yavaş Toplama!
|