Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-20-2008, 20:17   #9 (permalink)
Üye Bilgileri
seckince
Banned

seckince kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2007
Blog Başlıkları: 14
Rep Gücü: 0
Rep Puanı : 65555
Rep Seviyesi: seckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstarseckince Repstar

Leyla Gencer..Bir soprano..Hayatının çoğunda kilise çevresinde kalmış;sonradan ihtida ettiği de söylenen bir kişi..Cenazesinin kiliseden kaldırılmasını sonra da cesedinin yakılıp küllerinin boğaza savrulmasını vasiyet etmiş..Bu isteklerine saygı duyuyorum.Çünkü herkes inancında serbesttir;serbest olmalıdır.Ama insanları kandırma özgürlüğü hoş bir şey midir? Neyse doğrusunu söylemesi gerekmez mi? islamsa islam;Hindu ise Hindu..Burası beni ilgilendirmez.Ama hayatını Hristiyan geçirip;onlarla bir olup;kilise müziği sopranosu olup cenazesini de onlara angaje edip;sonra da müslüman diye yutturlması olmaz işte..Yani ben onun dini tercihine bir şey demiyorum.İkiyüzlülüğüne;bizi kandırmasına;veyahut ölümünden sonra çevresinin onu bir azize gibi lanse etmesine itiraz ediyorum..Mesela benim Rahibe Teresa'ya bir şey dediğimi duydunuz mu? Hayır.Hristiyan gibi yaşamıştır;hristiyan olarak ölmüştür..Ve hristiyan gibi de dürüst bir şekilde sonuna razı gelmiştir.Öyle hem kilise ihvanı olup hem de hindu adetlerine göre yakılıp hem de müslüman toplumu istismar etmek yok..Yani dikkat edilirse ben o kişinin tercihine değil;dinlerden çıkarcılık etmesini eleştiriyorum..
Benim bu yaklaşımımı tam anlayamayan DİRİLİŞ-MAK Kardeşim Aysun'un tesettür fikrine saygılı olmamı yadırgamış.Ve şu açıklamayı yazmadan edememiş:

Alıntı:
Şimdi, gayet hoş görülü olan seckince. Tercihe saygı duyulması gerektiğini vurgulayan seckince neden Leyla Gencerin tercihini eleştirdi? Neden saygı çerçeveside değerlendirmedi?
Yani Aysun için de aynı tarafsız yorumumu yaptım.Yapıyorum da.Aysun ne yapacaksa kendine yapacaktır.Sevabı da kendine,tercihi de.O bizim bir idolümüz veya örnekliğimiz değildir.Ama kendisini takdir etmemek mumkun değil tabii ki..Ama Aysun yapacaklarından kendsi sorumludur.Ne bu tercihinden dolayı bizim bir kazanımımız vardır;ne de daha sonra ikircikli bir davranış yapsa bu bizi bağlar..Ama bir insanın kendini cehenneme giden yoldan ve halden iradesiyle,imanıyla çekmesi bizi sevindirir tabi ki de..Ama neticede kendi kararıdır.Bizim itirazımız dürüst olunmamasınadır..Ama şunu derseniz ''Efendim sana ne dürüst olmaması da kendi tercihidir'' derseniz;size diyeceğim bir şey yoktur..Bu diyememek de benim tercihimdir efendim!!

seckince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla