Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-15-2008, 19:47   #81 (permalink)
Üye Bilgileri
laylayloom
Yorumcu

laylayloom kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2008
Rep Gücü: 938
Rep Puanı : 93474
Rep Seviyesi: laylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstarlaylayloom Repstar
laylayloom kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla

Alıntı:
seckince tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Edeb ve haya bakımından hanım kardeşlerim arasında bir ayrım yapmadım yapmam da..Bu benim haddim değildir..Bendeniz bir çok başı açık olan hanım kardeşimi görüyorum..Biliyorum..İşyerimde de böyle mazbut bir çok hanım kızımız çalışmaktadır..Açık olması veya olmaması;çarşaf gitmiş olması veya olmaması benim açıklamamamın sebebi değildir..Benim burdaki açıklamamamın asıl sebebini gözden kaçırmaya sebep olmayın; yorumlarınızla..Burda söz konusu olan bi arkadaşın bizzat somut olarak çarşaflı hanım kardeşlerimize dil uzatmasıdır..O cümleye izafeten ben de o arkadaşı uyardım...Ama bu demek değil ki sadece çarşaf giyen hanımlar edeb ve haya sahibidir anlamına gelmez..Tesettür tanım olaral içinde edeb,haya ve hicabı barındırmaktadır tabii olarak..Ama bir çarşaflı hanım da pek ala edebsiz olabilmektedir..Yani burda çarşaf denilen giysiye bir keramet yüklemeye çalışmayalım..Önemli olan tesettür anlayışı ve inancıdır..İnsanların kafasındaki edeb,haya ve hicab anlayışının dışavurumu tesettür olarak somutlaşmaktadır.Yoksa ben ne başı açık kardeşlerime ne de tesettürde biraz daha hassas olan hanım kardeşlerime kimseye laf söyletmem..Benim başı açık hanım kızım;başı örtülü hanım kızım;daha sıkı tesettür sahibi hanım kardeşim;veya yöresel ölçülerde giyinmiş hanım kardeşlerimin hepsinin de ayagının tozu olurum..Çarşaflı hanımlara laf söyleyen o terbiyesize verdiğim cevap diğer hanım kardeşlerimin zoruna gitmesin..Bütün hanım kızlarımız bizim başımızın tacıdır..O terbiyesiz sanki erkeklerin gözlerine bakmamak ölçüsünü tahkir sebebi olarak lanse etmiştir..Hiç bir inançlı kardeşim böyle bir yaklaşımı kabul etmez..Bunlar bu kabil kişilere ait yorumlardır..Bizim böyle anlayışlarımız olmaz...selamlar..
Daha anlaşılır ve kabul edilir yorumun için teşekkür ederim

Séni Séviyorum
Göкhánıм

laylayloom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla