Alıntı:
seckince tarafından gönderildi
Camilerin çok olması halkımızın ibadete verdiği,ibadet yerlerine verdiği önemi gösteriyor..Hastane ve okulların az olmasına gelince..Bu da hukumet makamlarına geçenlerin eğitime ne kadar az önem verdiğini gösterir...Camileri yapan halktır..Okullar ise devletin sorumluluğundadır..Hukumet makamına geçen dayatmacılar başörtüsü yüzünden öğrencileri okul kapılarından geri çevireceklerine nasıl olur da okullarımızı arttırırız diye düşünseydiler..Üniversitelerdeki dayatmacı ve inançsız prof'lar yasakçılıkla ve bilimsel intihal ile uğraşacaklarına eğitimin geliştirilmesi konusuna kafa yorsaydılar..Geri bıraktılar memleketi..
|
seçkince yorumuna katılıyorum ancak cami sayısı konusunda biraz farklı düşünüyorum. bu konu istismar ediliyor. insanlar cami yapmına katkıda bulununca çok büyük hayır işlediklerini düşünüyorlar. konu cami olunca kesenin ağzı acılıyor.
11000 nüfuslu bir ilçe merkezinde 19 cami minaresi saydım. bu kaadarı ölçüsüzlük değil mi. israf değil mi. insanlar kuran kurslarında okuyan öğrenciler için yardım kuyruğuna girerken doktor öğretmen mühendis yetiştiren okullara gelince sahip çıkmıyorlar.
böyle davranarak acaba cennetten arsa aldıklarını mı düşünüyorlar.
85000 camiyi kimse siyasi eksene çekmeye çalışmasın. halkı doğru yönlendirselerdi bu halk okulda hastahane de yaptırırdı. bir camiye bir imam yetiyor belki ama, bir hastahaneye bir doktor bir okula bir öğretmen yetmiyor. halkımızın en büyük sıkıntısı yetişmiş insan gücü.