Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da askeri uçakla GATA’ya getirip tedavi ettirmek için devreye girdiği, "uzman doktor yok" diye gittiği hastanede kapı önüne konulan 65 yaşındaki felçli kadının dramıyla ilgili habere "duygu sömürüsü" diyerek sert tepki gösterdi
Star TV’nin gündeme getirdiği habere göre, 6 yıldır felçli olan 65 yaşındaki Müzeyyen Boztaş, durumu kötüleşince oğlu Mehmet ile eşi Fadime Boztaş tarafından İstanbul’daki Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine getirildi

Burada serum takılan Boztaş, iddiaya göre, röntgene gönderileceği sırada kolundaki serum iğnesi de çıkarılarak, "uzman doktor yok" denildi ve sedye ile dışarı bırakıldı

Boztaş’ın dramını televizyondan izleyen Büyükanıt, Star TV Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar’ı telefonla arayarak, hastayı askeri bir uçakla Ankara’ya getirtip GATA’da tedavisinin yapılacağını bildirdi

Erdoğan, dünkü Meclis grubunda bu olayı gündeme getirerek, tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:
YAYGARA
"Bazen bakıyorsunuz, bazıları

Bunu özellikle malum çevrelere ithaf ediyorum

Bir hastanede bir olay olursa

Aman Yarabbim sanki Türkiye’nin her yeri böyleymiş gibi yaygara kopararak bunun faturasını kesmeye çalışıyor

Bir olay olursa, Sağlık Bakanı’nı ararsın, il sağlık müdürünü ararsın, olmuyorsa gel Başbakan’ı ara

Kıyametler kopardılar

Bunu da bu işlere yıllarını verenler yapıyor

Dürüstlük adına yapıyor

Dürüstlük adına yaptıkları işte, hasta hastanede yatmıyor havası veriliyor

Bizzat aradım, başhekimle görüşüyorum, meğer hasta hastanede yatıyormuş

Ama güya havaalanına uçaklar inecekmiş, alacakmış

Bu tür spekülatif olaylarla bu ülkenin devletini, sağlık bakanlığını gölgelemeye, lekelemeye kimsenin hakkı yok

Bu tamamıyla duygu sömürüsüdür, duygu sömürüsü yapamazsın

"
yRm:Sanki ülkenin her köşesine ve ülkenin her vatandaşına eşit ve adil bir hizmet ulaştırılıyormuş gibi nasıl da gevrekçe ve hadsizce açıklamaları var BOP eşbaşkanı RT Erdoğan'ın

Çiftçisini azarlayan vatanının askerine hakaret eden ülkesini yağmalatan bir Başbakan için şüphesiz A Teyze B Teyze önemli olmayacak

Sağlık ilgi ve hizmet alanına bile girmiyor ki

Gemi fiyatı nedir sorun hemen söylesin? Oğlunun gemisini neredeyse küçük bir sal ile eşdeğer tutan bir insandan hasta ve yaşlı bir vatandaşına da sıcak gözlerle bakması beklenmemeli

Yani doğru olan nedir? RT Erdoğan söz konusu olduğunda DOĞRU; işine gelendir