Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-30-2008, 08:48   #16 (permalink)
Üye Bilgileri
Majeure
Süper Moderatör
 
Majeure kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Oct 2006
Şehir : İstanbul
Mesaj: 27,447
Blog Başlıkları: 3
Rep Gücü: 6000
Rep Puanı : 211836
Rep Seviyesi: Majeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure RepstarMajeure Repstar
Varsayılan

LS içinde yer alan hipotalamus, duygusal durumun vucuda yansımasını sağlar. Hipotalamus ön yarısı parasempatik sistem aracılığı ile vucuda sakin olma sinyalleri gönderir. Arka yarısı ise sempatik sistem aracılığıyla gerginlik ve korku sinyalleri gönderir. Duygusal ya da fiziksel tehdit durumlarında ortaya çıkan davranış modelini belirler. Kapl atımı-nabız hızlanır, kan basıncı-tansiyon artar, el ve ayaklardan kan kaslara doğru çekilir, göz bebekleri büyür. Bunlar saldırma ya da kaçmak için vucudu hazırlayan değişikliklerdir. LS bu durumda prefrontal korteksle, alınacak kararları uygulamak için, iletişim halinde çalışır.

Depresyonda, LS aktivitesiniartırarak sol prefrontal korteksle ilişkisini keser.

Hipotalamus: Vucudun kendiliğinden, istem dışında olan, çalışmasını düzenler. Hipotalamus için beynin beyni olduğu söylenir. Daha doğrusu beynin insanlaşmamış özelliklerini kontrol eder diyebiliriz. Aynı hayvanlarda olduğu gibi saldırganlık, öfke, korku, iştah vb.. temel varoluş özelliklerini belirler. 5 temel duyuyu diğer beyin bölümlerine ve bedene tanıtır. Hipotalamusun yardımı olmadan insan bu duyuları anlayamaz, çağrışım yapamaz.





Dünyada her millet, icraatine tahammül ettiği Hükümetin Mesuliyetine Ortak Sayılır...

Majeure Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla