Dönemin Ankara Amerikan Büyükelçisi Warren hazırladığı raporda şunları belirtiyor:
Alıntı:
|
“27 Mayıs'tan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi (MBK) çok genç ve tecrübesiz, üstlendiği misyondan dolayı başı dönmüş bir gurup. Şu anki işlerimizden biri de MBK'nın içinde kimlerin etkin olduğunu tespit etmektir. MBK'nın içine en önemli üye olarak Türkeş'i yerleştirdik” (Foreign Relations 1958-60 s. 369-370)
|
Bu yayın o zamandan sonra yalanlanmış mı? Hayır..Yani bu yekten günümüzde ortaya atılan bir iddia değil.Kaynağı belli,yayın zamanı da belli..Yalanlanma var mı?yok..Eeee? Efendim bunu solcu birisi gündeme getirmiştir..O zaman salla gitsin mi diyeceğiz? Doğruya doğru demesini bilmemiz gerekir..
12 Eylül'de solcuların içeri alınmaması meselesi de doğru değildir.Ben bizzat -birçoğuna- şahit oldum.Hele biri vardı ki yapılan işkencelerden kafayı yemişti..Ziyaret günü baban geldi ziyarete dediler..Boş boş bakıyordu..baba ne demek;ziyaret ne demek;anne ne demekti...Anlamıyordu bile..Koluna girdilerdi..Görüşe çıkardılardı..Babası onu görünce nasıl haykıra haykıra ağladıydı..Gözümün önünden gitmiyor..Kulağımdan çıkmıyor..Unutulur mu o günler..Solcusu sağcısı herkesi aldılar içeri..Çok zulüm olduydu çokkk dostlarım..sağcıyı sağcı diye;solcuyu solcu diye;İslamcıyı da 163.maddeden içeri tıktılardı..Altımızdan seccadeyi çekiyordu koskoca(!) Binbaşı...Hey gidi heyyy!!