Alıntı:
MeL!S tarafından gönderildi
ilahi Zat-ı Şahane Hocam ! Bir açık buldunuz çok sevindiniz bakıyorum ne güzel ne güzellll.... 
Keşke bu başarınızın ardından konumuzla ilgili yorumunuzu da teşrif etseydiniz 
Güzel ülkem nereye gidiyor bir harem kuran amcamız eksikti zaten o da çıktı piyasaya.Burası T.C lakin Arabistan'da sandım kendimi nedense 
|
Merak etmeyin Türkiye'desiniz..Burada rıza ile bile olsa nikahla aile kurmak yasaktır ama 'birlikte yaşamak';'bir gecelik aşk';ve de erkek-bayan arkadaş(!)ların birarada kalması serbest bir ülkedir..Hiç merak etmeyin..Arabistan'da değilsiniz..
Alıntı:
-PrinceSS- tarafından gönderildi
valla ben karışmam naparsa yapsın...
ama adam daha konuşmayı bilmio şey şeyy demiş durmuş
|
''Şeyyy'' mi demiş? Nasıl yani?
Alıntı:
Bahsettiğin kişi(ler)in kendini bir erkeğin 2.,3.karısı olmaya layık gören,kızlarını zengin diye bir adama "falan" eden aile kurbanları olduklarını düşünüyorum tam olarak.Kadınların din adı altında sömürülmesinden başka birşey olmadığını düşünüyorum.Savaştayız da erkek mi kalmadı ? Niye 3 tane 5 tane ? Zira isteyen 10 tane kadın alsın kimseyi ilgilendirmez tamam : p lakin yanlış ülkede yaşıyor bunu isteyenler 
|
Yok bu yaklaşımın yanlış..Adı geçen şahsı ve ailesini bilirim..Maddi bakımdan çok yeterli bir ailedir..Bazı kadınlar 2.eş ve 3. eş olmayı kabul ediyorsa bize söz söylemek düşmez..İslamiyete laf atılıyor ama İslam fıkhında 1.eşten sonraki hanımların rızası şarttır..Ayrıca İslamiyette gayrimeşru birliktelikler de haramdır.sevgiliş,aşıkdaşlık,girlfriend(arkadaş),m etres,odalık,uzatmalı sevgili,exaşklılık,tatil arkadaşı vs gibi nikahsız çok eşlilikler veya geçici nikahsız yaşamlar,birliktelikler haramdır,olamaz,olmaz da..Karşılık rıza ve maddi-manevi yeterlilik aranır..Varsa caizdir...Ki adı geçen ailenin de maddi-manevi yeterliliği mevcuttur..Burası kesin..
Alıntı:
Ekranlarda hergün eş değiştiren sanatçıları,''para'' adı altında erkekleri sömüren kadınları,hemcinsleriyle evlenenleri de tasvip etmiyorum 
|
Tasvib etmiyorsun ama maşaallah karşılıklı rızaya dayalı bir birliktelik için çırpınıp duruyorsun..Akil baliğ olmuş bir kadının rızası varsa maddi-manevi yeterliliği de varsa meşru şekilde biraraya gelme kararı alabilirler..Bunu çağdaş toplumlar da kabul ediyor artık..Batıda olsun başka yerlerde olsun nikahsız ama kabule dayalı birliktelikler,beraber yaşamalar dolu..Ama ülkemiz henüz Katolik özelliklerinden vazgeçemediği için magazinel ve gayriislami yaşam ve birlikteliklere bir şey demez ama namusuyla,rıza ile,maddi-manevi yeterlilikle biraraya gelmiş yetişkin kadın ve erkek beraberliğine mana bulur..Maalesef..
(::

VE SON SÖZ;
Alıntı:
Bütün mesele kadına bir fikir, bir ufuk çizgisi gözüyle bakabilmektir.Var olan ama ulaşılamayacak olana kadın üzerinden tarif getirebilmektir.
Erkeğin damızlık vazifesinden önce yüklenmesi ve kadına sunması gereken misyon bu olması gerekir..
|
Bunun tersini iddia eden olacağını veya eden olduğunu sanmıyorum..Kadın kendi rızasıyla bu yaşam tarzını kabul etmişse tamamdır..Hukuk ise maddi-manevi yeterlilik şartlarını arar..Biter iş..Yani guya kadına 'bir ufuk çizgisi gözüyle bakmak' diye bir açılım konulmuş burada ama anlamsız ve kendi ile çelişik bir açılım bu..Şu cümlede kadını nasıl da edilgen bir yaratık olarak gördüğünü yazmışsın aslında..Yani erkek kadına bir misyon sunacak veya biçecek...Damızlık falan..Bu konuda en insani ve kadına değer veren açılımı İslamiyet getirmiştir..Kadına bir dayatmada bulunmamış;kadının kendi iradesine saygı göstermiş;rızasını şart koşmuş..Bundan sonra da maddi-manevi şartları aramıştır..Bendeniz de üvey anne gördümdü küçüklüğümde..Benim savunduğum o tarz bir şey değil..Sevgili babacığım köyden geliyor ve bir kadına aşık oluyor..Onunla evleniyor..Ve biz de annem de varız evde..Böyle olmaz..Bu gayri insanidir..1.Kadının rızası aranmaktadır..2. kadının 2.eş olmak kabulü aranmaktadır..En önemlisi de 1.kadının rızası şarttır..Yani İslamiyette erkekler hep 3 veya 4 eşli olacak mı zannediyorsunuz siz? İslamiyet bir medeniyet tarzıdır..Her şey bir sisteme ve kurala bağlıdır..İslamiyette her türlü yaşam şekli meşru(şeriate uygun) yani yasal olmak zorundadır..Öyle kafadan yok Suudi arabistan yok bilmem ne gibi kimse haksız eleştirmesin..Kaldı ki Suudi Arabistan dahi İslamiyete tabidir İslamiyet onlara tabi değildir..Bu ayrımı da yapmak gerekir...
Alıntı:
geshu. tarafından gönderildi
4.yüde almayı düşünüyormuş 
bu beymiydi bilemiycem hoş pekde önemi yok kimin söylediğinin önemli olan söyleyenin zihniyeti! bugün TV de gözüme çarptı haberin içeriğine malesef dikkat edemedim ama aynen böyle diyodu '4.yüde almayı düşünüyorum'
hani mal alıp satıyoya beyimiz o bakımdan
|
Bu aileyi yakınen tanırım..Çoluğuyla çocuğuyla gayet mutlıu ve büyük bir ailedir.Ayrıca kendileri maganda tarzı bir aile değiller..Kadına da kesinlikle 'mal' diye;evliliği ise 'mal alıp satma' anlayışıyla gören bir aile değildirler..Kadını 'mal' seviyesine hiç bir şuurlu müslüman erkek koymaz..Kadını 'mal' gibi görenler maddeci mantıkla yaşam tarzı üretme amacındaki çağdaş batı toplumsal düzenlşeridir..İdeolojileridir..Aynen kadını mal yerine koyarlar ve bir makine parçası gibi değerlendirirler..Kendi kapitalist ve şehvet düzenlerindeki bir mezedir kadın onlarda..İştihalarını doyuracak bir tüketim aracıdır kadın onlarda..O nedenle Müslümanların aile yaşamının yanlış anlamalara meydan vermeden irdelenmesi gerekmekte..İslam Toplumunda kadının yeri çok değerlidir ve kendi kimliği ön plana çıkar..Yani kadın da bir ferttir..Kendi kişiliği ile..Kendi iradesi ile..Herkes Düzen kurallarına karşı sorumluluk altındadır..Buna karşı da herkesin kişisel hakları hukuksal olarak garanti altına alınmıştır..Çağdaş batıl düzenlerdeki erkek-egemen;kadınların erkek takipçisi;kadınların erkeklerin taklitçisi ve erkeklerin oyuncağı ve şehvet mezesi olma konumunu İslam Toplumunda bulmak mümkün değildir..
Alıntı:
fatikkk_1905 tarafından gönderildi
çokeşliliğin caiz olup olmadığını bilemem ama bana göre adaletli değil...
fakat bu Türkiye'de yeni birşey değil...böyle birşeyi ilkdefada duymuyoruz...doğuda istemediğiniz kadar mevcut...fark , istanbulda yaşaması ve işadamı olması...ne işle uğraştığıda mühim tabiki;)
|
Çok eşlilik belli bir sayı ile sınırlı kalmak ve belli şartlar olması kaydıyle caizdir..Karşılıklı rıza da şart tabi..Ama sanılmasın ki İslam Toplumunda erkekler hepsi de çok eşli olacaklar..Yok böyle bir şey..Hatta tek eşli evliliğin en yaygın olduğu toplumlar İslam toplumlarıdır..İslam erkekleri eşlerini sever;ailesine bağlıdır;hayatını eşi ve çocukları üzerine kurar,onlara helalinden rızık temin eder..İslam kadınları da ailesine bağlıdır,iffetini titizlikle muhafaza eder;kocasını sever;aile yapısının temel direği olarak tüm çocuklarını en güzel şekilde eğitir..İslam toplumunu yetiştirenler İslam anneleridir işte..Onların ellerini ayaklarını saygıyla,şükranla öpmek ve en buyuk,en derin hurmet hisleriyle kendilerini selamlamak isterim..Bu arada bendenizin rahmetli annemi de rahmetle anmak isterim..İslam kadınları bu dünyanın sarsılmaz direkleridir..Ama bu kutlu analarımıza,bu kutlu bacılarımıza kasdeden inançsız ve ahlaksız batılı odaklar ellerinden gelse yapmayacaklarını bırakmazlar..Irak'a girdiler ..Binlerce bacımıza,kadınımıza tecavuz ettiler..Hamile bıraktılar..O hicab sahibi kadınlarımıza el uzattılar..Oradaki direklerimize el uzattılar..Allah belalarını versin...Bosna'da da sırp gavuru aynısını yapmıştı..Bir mitingte o günlerde bir Bosnalı Hanım kardeşimizi gözyaşları ile izlemiştik..Bize yalvarmıştı:''Ey Müslüman Türk Erkek Kardeşlerim!!!Neredesiniz? Gelin ve burdaki bacılarınızı Kafir sırp zulmünden ve tasallutundan kurtarın!!2 tane alın..3 tane alın..4 tane alın...Nikahınıza geçirin!!! Biz karnımızda sırp ***leri taşımak istemiyoruuuz!!!'' demişti..Ermeniler de yaptı..Yunanlılar da yaptı...Bulgarlar da yaptı...Ruslar da yaptı...Hepsi yaptı..Dünya tarihinde tek müslümanlar yapmadı..Müslümanlar medeni insanlardır...Kadına değer verirler..Onu da Allah'ın bir kulu olarak görürler..
Bakmayın kafir iftiralarına!!!