Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-25-2008, 07:47 PM   #86 (permalink)
Üye Bilgileri
seckince
Banned

seckince kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2007
Konuları: 387
Toplam 247 Konusuna 572 Teşekkür Edilmiştir
Blog Başlıkları: 38
Rep Gücü: 0
Rep Puanı : 35138
Rep Seviyesi: seckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisiseckince Repin Efendisi

Yani ilk bunu farkettiğimde çok uygun bir dille hatırlattım..Şimdi de şunu söyleme gereği duyuyorum..Dikkat edilirse ''seckince ağzı;seckince abinin ağzı;yok sen cahilsin;sen sus seckince abin konuşsun;sen sevgili abin seckincenin mesajlarını seyret vs'' gibi tahfif edici yaklaşımlar hoş olmuyor.Bendenizden veya bir çok düzeyli arkadaşımdan bu kabil tekebbür kokan ifadelere pek rastlamadım.Yani 'sonradan düzeltmelerden' bahsediyorum.Ve bilahare de bunun çok mühim bir şey olmadığını ancak şık da durmadığını belirtmiştim..Bu belirtim üzerine ne iftiracı olduğumuz kaldı,ne mantıksızlığımız kaldı..Biz iftira falan atmıyoruz.Direkt bu konuya girmek istemiyorum ama ille de zorlanıyoruz..Tutuyor şahıs böyle bir tahfif edici yaklaşımdan sonra efendim 'hadis' kelimesi neden rivayetlerde hadis diye geçiyor da Kur'an'da söz olarak geçiyor..?Bu konuda özlü bi şekilde daha önce yazmıştım..Tefsir Usulü almak şart..Yoksa böyle olur işte..Bu ilmi almayan kimse tuıtar Hadis kelimesini söz diye alır ve her yerde aynı anlamla incelemeye kalkışır..Tutar 'başörtülerini göğüslerinin üzerine salsınlar' emrini efendin 're's' nerde burda diye manalandırmaya kalkışır..Yani kabahatleri yok..Bi kere etrafta gezen bir çok fitne var onların da kafası karışmış..Usul bilmeyince 'göğüslerinin' manasını tutar sanki bonundan aşağısını kasdetmek üzere yazılmış kabul ederler..Şimdi bu,örtünme ayetini saptırmak değil mi? Peygambersiz İslam dediğimizde neden kızar ki bu çevreler? Örtü hususundaki emir geldiğinde;peygambere bakmadan;O Kutlu annelerimiz(Hz.Ayşe vd) hemen Peygamberin huzurunda iken ne yapmışlar buna bakmadan kalkıp da 'Kur'an'da böyle yazıyor' demek ne demek? Peygambersiz İslam demek değil möi? Kimi kandırdıklarını zannediyorlar..? Allah'ın (CC) resulu bizzat hayatı ile vahy-i gayri metluv bir örnek olmamış mıdır? Evet mezheplerde bir çok hukumlerde farklılıklar mevcut..Ama mezheb imamları hayatları berbat insanlar değildir..Haza muteber insanlardır..Hadis imamları da öyledir..Evet ilk hadis kitabları hicretten yaklaşı 150 yıl kadar sonra ele alınıyor..Çünkü sahabe çoğunlukta idi ve sağ idiler..Yazım ihtiyacı hissedildi..Hadis ilmi tedvin olundu..Yani o devrin şartlarını da gereksinimlerini de gös önüne almak lazım...Efendim hadislerde uydurmalar var;tenakuz var;birbiriyle çelişki var..Eeeee var ne olacak? Bunların hangileri olduğu yazanlarca da biliniyor.Yani hadislerde ilk aranacak şartlardan biri belki de en önemlisi Kur'an'la çelişmemesi değil mi? Bunlara zaten itibar eden yopk ki..Senedatı bozuksa gene sahihiyetinde şüpheli yaklaşılmıştır..Kimsenin de hadislere ayet dediği yoktur..Ama sünnetin önemi,mesajını konuşmayacağız da uydurulan bir kısım hadisleri mi konuşacağız? Efendim şu şu hadisler saçma değil midir? Eee saçmadır..Ne olmuş..? Bunları temel alan mı var? yok..
Biraz dikkat etmek lazım konuştuklarımıza...Karşımızdaki kişilere de tepeden bakmak hoş değildir..Selamlar ve saygılar sunuyorum...
seckince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla