Alıntı:
|
..Seckinche bey ; seckinche; sezginche beyin ; sezginche bey..
|
Sizi uyarıyorum..Bu huyunuzdan vazgeçin..Adım seckin;nickim ise seckince...nickim 8 harflidir..Burada bir konu konuşulmaktadır..laylaylom havasına sokmanıza izin verilmemesi gerekir...
Alıntı:
|
Hiç çekinmeden de bu evleri İSLAMIN EVLERİ olarak betimlemiş.
|
Neden çekinecekmişim? Ben sadece yorumlarımı ve düşüncelerimi yazıyorum..Siz de öyle;her kes de öyle..Çekinmemiz mi gerekiyor birbirimizden..Bu nasıl bir anlayış?
Alıntı:
|
o evlerde Allaha dahi şirk koşulduğunu düşünüyorum.
|
Siz şirk hususunda bu kadar duyarlı mısınız da -guya- orada şirk arıyorsunuz? Çok mu duyarlısınız yani? Bırakın bu laf canbazlığını..
Alıntı:
|
son peygamber Hz. Muhambmedden başkası olmadığı gibi bir başkası da beklenmemektedir onun yerine.
|
Önce Hz.Peygamberin(SAV) adını doğru yazmasını öğrenin..Hz.Muhammed(AS) Hatem-un Nebi'dir..Burası doğru..Kendi kendinize kuruntu yapmayın..Aksini iddia eden yok..Yoksa 'ondan sonra başka peygamber gelmeyeceğini bildiğinizi' ispatlamak mı istiyorsunuz? Tamam biliyorsunuz..On puan size!!
Alıntı:
|
Biz müslümanların başlıca ibadet yeri camilerdir.
|
Bu da malumu ilam..Ama bu demek değil ki başka yerlerde ibadet yapılamaz demek değil..Camiler namazın cemaatle kılındığı ibadet mekanlarıdır..Başka dini ve toplumsal amaçlarla da kullanılabilir aslında..Ama laik devlet caminin gerçek anlamını ve kullanılabilirliğini -maalesef- sınırlandırmış bulunmakta..Kilise seviyesine indirgemeye çalışmış anlam ve işlev bakımından......Da camilere niye atladın onu anlamadım..Niye konuyu sürekli saptırma peşindesin anlamak zor..Ama neyse sizin de -aslında-dinci- olduğunuz ortaya çıkıyor yavaş yavaş..Komplekse gireceğim neredeyse!!!
Alıntı:
|
Bu arada "estğf."<<<< bu kelimenizi kusmak şeklinde anlamlandırıcakken Allahın da sevdiği kuluymuşum ki aslında "estağfirullah " demek istediğinizi keşfettim.
|
Tebrikler..Tebrikler..
Alıntı:
|
Aslında bu kişi kimdir ya...
|
Gene başka bir konuya atlama azmi..Fethullah Hoca Efendî'yi kasdediyorsun sanırım..O işte..Fethullah Gülen Hoca Efendi kendisi..
Alıntı:
|
Hiç çekinmeden de bu evleri İSLAMIN EVLERİ olarak betimlemiş.(.....)Size bu hakkı kimse vermez yalnız emin olun.
|
Oldu..Emin oldum..Mutmain ve mutlu oldunuz mu? Anladım..Bana bu hakkı kimse vermezmiş..Boynumu büküyorum ve oturuyorum oturdugum yere..Ama hedeflenen Işık Evleri Dar'ul Erkam olarak tahayyül edilmiş evlerdir..Orada yapılan tebliğ bir yaşam tarzının uygulanmasıdır..Bir inancın kuvveden fiile aktarılma aşamasıdır..Bir anlatımın,'nasıl'ıdır..Bir ilkeler sisteminin 'ne olduğundan' 'nasıl uygulandığına' geçiş çalışmasıdır.Orada kitap okunuyor,bunların şerhi(açıklaması) yapılıyor,meseller anlatılıyor,güncel konuların İslami izahatları,açılımları ve -varsa-problemlerinin çözümlemeleri anlatılıyor..Güleryüz egemen,tebessüm egemen,tatlı dil egemen,fedakarlık egemen,tevazu egemen,mazlumların durumuyla dertlenmek egemen..Güzellikten kime ne zarar gelir;iyilikten kime ne zarar gelir..Işıktan kime ne zarar gelir;yarasalara da gelmez zarar ama onlar sevmezler ışığı..Ki onlara bile hoşgörü var orada,onlara bile şefkat var orada..Yani güzellikleri çirkinliklerinden;aydınlıkları karanlıklarından;hoşgörüleri tahammülsüzlüklerinden;güleryüzleri asık surattan;tatlı dilleri kırıcılıklarından;İslamları aşırılıklardaından çok çok daha fazladır..İnan ki..
Alıntı:
|
Ben bir müslüman olarak...
|
Bu beyanınıza da sevindim şahsınız adına..Siz bir müslüman olarak; insanların çoğundan bir adım öndesiniz..Ama şuur önemli;inancın künhüne varmak önemli;samimi olmak önemli..
Son olarak mükerreren söylemekte yarar görüyorum;konuyu saptırma durumlarınız ortaya çıkıyor.Konudan konuya giriyorsunuz;daldan dala atlıyorsunuz..Yönümüzü şaşırdık neredeyse..Yani Işık Evleri'nin tarafımdan bilinmesi veyahut bilinmemesi kimi neden bu kadar enterese ediyor bunu da anlamış değilim..Ne var yani bir konudan dolayı bir kişiden özür dilemek ne gibi bir mahzur taşıyor? Bendeniz espedos Kardeşimden özür dilemişim..Ne var bunda? Seve seve dilerim..Kendisi veya bi başkası bu muameleye her zaman layık bir kişidir.Bundan hiç bir zaman gocunmam..Ama konuyu sündürmenin de bir anlamı yok..Yani bendeniz Işık Evlerini anlatmaya çalıştıkça siz ise bu anlatıma bakacağınıza gidip efendim özür diledi;yok bak aslında biliyormuş;yok google'de varmış falan da filan gibi yüzeysel ve ilgisiz konulara çekmeye çalışıyorsunuz..İsterseniz kişilerle ugraşmayı bırakın da konuya gelin..Selamlar..