Alıntı:
Ben var oldugunu biliyorum öyle yerleride çok gezdim gördüm .
Madem ki seckince bundan hala emin degil
Ben sormak istiyorum .
Bu tür yerlerin olmasında sakınca var mı ?
Yada olmamalı diyorsanız neden olmasın ?
|
Ben böyle evlerin olmadığını söylemedim..Ama tarif edilen gibi,ima edilen gibi ve 'Işık Evi' ismiyle anılan ev değil bunlar..Böyle bir isim uydurma..Gidin öğrenci evlerine bakın bakalım hangi 'abi' o evleri 'ışık evi' terimiyle anıyor? Yok..
Alıntı:
espedos tarafından gönderildi
Bıraak... hala üste çıkma azmindesin.. bırak.. yemesler.. var mı diyon yok mu diyon onu çöz bir sen.. yiyen varsa onlara konuş..
|
espedos!! Kısır tartışmalardan vazgeç istersen..Yok efendim var mı diyon yok mu diyon? Ne olacak ki..?Var desem ne yok desem ne? Farz-ı muhal var desem ne olacak ki..Niteliği tartışmıyorsunuz seckin'i yalanlamaya uğraşıyorsunuz..Ne var yani? Ne geçer ki elinize? Böylece ilan edilmiş evler yok...Bu deyimle anılan evler yok..Mesela halkevleri vardı bi zamanlar..Veya Köy Odası vardı mesela..Bazen de Köy Kahvesi vardır..Kapısında yazar...Yani 'Köy Kahvesi' diye..Girersin orada muhabbet edersin..Ama ben şimdiye kadar kapısında 'Işık Evi' yazan bir ev ne gördüm ne duydum..Mesela 'Fethullahçı' diye bir sözcük kullanılmakta...Ben bu cemaatin içindekilerin kendilerine'Biz Fethullahçıyız...' dediklerini görmedim..Bunlar dışardan veya bazen de içerden yapılan yakıştırmalardır.İşin bu tarafını tartışmanın çok önemi olduğuna inanmıyorum.Ama ille de 'Efendim şu seckin'i bi söyletelim....' düşüncesi hoş olmuyor..Bunu da söylemek isterim.Ben mükerreren söylüyorum;bu isimle açıkça bi anma yoktur.Yani mesela dersanede veya güncel bir konuşma sırasında,bir sohbet veya muhabbet esnasında 'ışık evi' diye bir nitelendirme olmamakta;bu adlandırma ile bir kullanım yapılmamaktadır..Yani bu tarz tavırlarla nereye varılır ki? Bi isim yakıştır;uydurmak kolaydır..Sonra eldeki medya gücüyle hafızalara işle,sonra da bu isme saldır..Türban konusunda da aynısı olmamış mıdır? Böyle bir sözcük kesinlikle kullanılmayan bir sözcük iken nasıl oldu da girdi konuşma hayatımıza? Bunlar hoş olmayan ama gerçek olan hususlardır..Bendeniz de işin bu kısmı üzerinde durmaktansa niteliğini tartışmaktan yanayım..Ama ''
yok abi ille de bu evler var mı yok mu onu tartışacağız'' diyorsanız buyrun tartışın..