Yönetimin müdahaleci olması gerekli..Ve zaman zaman da yerinde mudahaleleri ve uyarıları oluyor.Yalnız banlama hususunda uyarıların olması;bu uyarıların adaletli olması,incelenerek yapılması gerekmekte..Mesela bir kişi bir yorum yazıyor..Cevabi bir yorum..Sonra kalkıyor birisi 'efendim bu konu yeteri kadar tartışıldı..Yorum yolları tıkandı..talepler de gözönüne alınarak kapatılmıştır...' diye yazıp kilitliyor..Olacak şey değildir bu..Tartışma henüz gelişmeye başlamış..Yetkilinin kişisel ve yanlış görüşü nedeniyle kilitlenmesi olacak şey değil..Bir konuda küfürleşme,hakaret olmadıkça kapanmaması gerekir..Bir de flood hususunda biraz daha esnek olunmalı diye düşünüyorum..Bir üye bir yorum yazsa bu yorumun altına yine bir yorum daha yazsa bu flood oluyor..Eger yorumlar arasında üç gün süre varsa ve başkası yazmamışsa bu serbest olmalıdır..Yazılan yorumlar,yazanların şahsi düşünceleridir Kendilerini bağlamaktadır..Bir yönetici çıkıp da bu yazdıkların ters geliyor diyerek şahsi kaprisleriyle işlem yapmamalıdır..Bunlar bazı uygulamalarda ortaya çıkan arızi hallerdir..Genel olarak yönetim olumlu not almayı hakketmiş bulunmaktadır.....diye düşünüyorum..
|