Yalnız Mesajı Göster
Eski 04-20-2008, 17:39   #3 (permalink)
Üye Bilgileri
RoZa
-.. Κάνε ντου ..-
 
RoZa kullanıcısının avatarı
 
Giriş: Aug 2007
Şehir : Eskişehir
Mesaj: 82,239
Blog Başlıkları: 6
Rep Gücü: 7000
Rep Puanı : 458731
Rep Seviyesi: RoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa RepstarRoZa Repstar
Varsayılan

Okul döneminde de araştırma arzum hep oldu

* Senaryosunu yazdığınız ilk dönem filmlerinize baktığımız zaman, klasik dramatik yapıya daha yakın filmler ortaya çıkardığınızı görüyoruz. Kendi yazıp-yönettiğiniz filmlerdeyse durum farklı. 'Ara'da da ilk dikkat çeken hususlardan biri bu. Özetle klasik olanla, daha deneysel olan arasında gidip geliyorsunuz. Bu ikili arasındaki dengeyi nasıl koruyorsunuz?
Ben okul dönemimden beri klasik olanın yanında daha yeni, daha deneysel duran işler yapmaya çalıştım. O zaman yaptığım ve kısa filmlerde de hep bir araştırma, yeni şeyler deneme arzusundaydım. 80'lerde yazdığım senaryolar da Yeşilçam'ın o zamana kadar gelen senaryo anlayışından ya da karakter anlayışından aslında çok farklıydı. Sanatçılar aslında toplumların sinir uçları olarak yaşıyorlar. Kendilerine bir takım yetenekler bahşedilmiş ve bu yeteneklerini, hissettiklerini sanat yoluyla anlatabilmek için kullanmaları gerekiyor. Başkaları neyi sever, neyi beğenir diye düşünerek kullanmamaları gerekiyor. Klişelerden uzak durmak gerekiyor.




Küf Kokuyor Caddeler Virajlarında Boğuluyorum
Ağıtlar Kendi Kendini Yakıyor !
Kırılıp Dökülüyorum Yavaş Yavaş
Toplama!
RoZa Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla