Senin lafın değil zaten. Alıntı yaptığın tefsir kısmı. Orada belirtilen ayetleri açıp baktın mı?
Bilmiyorsun.. Daha önce açıp bakmadın çünkü. O yüzden de konu kapanmıştır deyip, karşındakine ahkam kesersin. Mesajlarımı da tam okumadığına eminim. Adım gibi eminim. Benim yazdıklarımın senin için kıymeti yok. Çünkü senin gibi düşünmüyorum.
Bahsettiğin kıssadaki gibi "ya şöyleyse" deyip yaşa sen. Mezhebinden ve hadislerinden şaşma. Onları okuyup araştırmasan da.. O mezhep sana Cenneti getirecek.. Okumadığın için bilmezsin ben müjde vereyim.. Ben hikayelerle, kıssalarla yaşamadım. Sen yaşa.
Ancak kıssa anlatırsın. Beni bir yerlere koymaya çalışırsın.. Ama ben zannettiğin yerlerde değilim.
Peki ben soruyorum.. Ya ben haklıysam?
---------------------------------------------------------
Alıntı:
seckince tarafından gönderildi
EstağfuruLLah ya!!Sizin böyLe okuL faLan okumanıza ne gerek var...Oraya cahiLLer gidip okur..Sizin ihtiyacınız yok maşaaLLah..Derin iLminiz beLLi oLuyor sizin..Hiç gerek yok..Sakın gitmeyin.. 
|
İstediğin gibi dalga geçebilirsin. Ben senin de ne kadar derin bilgili olduğunu biliyorum. Kötü harf seçimlerine rağmen her kelimeni okuyorum merak etme. Sana da tavsiye ederim kendi mesajları okumanı. Mesajlar arasında çok çelişkiler var. Zaman zaman da arkadaşlar bazılarını önüne getiriyorlar. Kabul etmiyorsun tabi doğal olarak.
Maksat burada bilgi yarışması yapmak sanıyorsun sen sanırım. Öyle olsaydı zaten kaybederdin.
Amacım buradaki arkadaşlara birşeyler enjekte ederek hayatlarını9 düşüncelerini değiştirmek değil. Çünkü mümkün değil. Maksat bir yandan birşeyler öğrenmek. Bir yandan da ileride aklımıza bir şey geldiğinde küçük de olsa birşeylerin işareti olabilecek şeyler yakalamak.
Mesajlarımı tam olarak okumasan da ben sana söyleyeyim. Sırf bir slogan yazdığı için kendi düşüncenden olduğunu tasavvur ettiğin bozero Kur'an'ı okumana gerek yok anlamazsın dedi. Aynı fikirdeysen bilemem. Ama ben öyle olmadığını biliyorum..
Sadece bazı cümlelerinizde uyum var diye yeni gördüğün herkesi kendinden kabul etmek de ayrı birşey. Bana garip geliyor ama alıştım. Buna ihtiyacınız var zaten. Bir yerde kolun yorulunca taşı diğeri atar. Bunu istemek sizin için yanlış olmaz.
Sen avatarında kullandığın kişinin ruhuna büründüğünden, çarpışmak için aksi yönde en ufak sözden yola çıkmak üzere kendini programlamandan dolayı gerçeklerin gözünden kaçması da çok normal.
Yanılıyorsun diyorsan o arkadaşa yazdığım cevabı okuyup ona cevap ver.. Hepinizi cebimden çıkarırım havasındasın.. Somut şeylerle kanıtla.. Sürekli ateş hattında kalmaktan olsa gerek buranın kasvetli ve gergin havasından bunalmışsın. MEsajlarda Lunapark havası yaratarak kurtulmaya çalışıyorsun.