Allah katında değerleri bilinmek kısmını ben kabul edemem. Buhari kendi kitabına Sahih-i Buhari demişse onları öyle kabul etmek lazım değil mi? Dünkü mesajımı okumadığın için tekrar yazayım. O hadis yazarları Mekke'ye ayak basmamıştır. Peygamber'den de yüzyıllar sonra yaşamışlardır. Çelişkili hadisler yazayım istersen. Ama uzun sürer.
Ayetten bahsetme kısmına hiç girmeyelim evet. O kısımlar bizi bozuyor değil mi? Ayete ne gerek var. Sana ayet yazsam cuma günü tatili ile ilgili fikirlerin temelden yıkılır. Ayet yazmayalım hiç.
O dönem ilgi alanınsa oradan sorayım.. Peki söyle bakalım, 1400 sene önce insanlar sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı namazları vakitlerini nasıl tayin ediyorlardı?. Vakit namzaın şartlarındandır. 1 dakika önce kılamazsın.
Hadisleri anlayacaksın ondan sonra seni dinlerim diyorsun. Ben zaten hadislerin çoğunu okuyup çelişkileri gördüm. O yüzden hadislere iman etmem. Kur'an'da da bu var zaten.
Gerçi sen hadisleri yere göğe sığdıramazsın ama çoğunu da bilmediğine eminim.
"Vakit varken tomurcukları topla.. Zaman hala uçup gidiyor.. Ve bugün gülümseyen bu çiçek.. Yarın ölüyor olabilir..
Bu mesaj en son " 04-07-2008 " tarihinde saat 11:33 AM itibariyle espedos tarafından düzenlenmiştir....
|