Türk yapımı olmayan ve kolay bulunabilir meşhur komedi filmlerden birkaç seçenek sunabilirim efenim
-anger management(Asabiyim)
Oyuncular:Adam Sandler,Jack Nicholson...
Konu:Dave Buznik(Adam Sandler) çok sakin,terfi edilemeyen ve tüm sorunları içine atarak kimseye bir şey söylemeyen iyi bir işadamıdır.Sevgilisineyse bir türlü evlenme teklif edememektedir,bir gün iş için uçakta giderken büyük bir yanlış anlama sonucu Dave mahkemeye yollanır,mahkeme kararıyla aslında hapis onun için uygun görülür fakat birden içeri Dr.Buddy Rydell(Jack Nicholson) girer,aynı adam uçaktada Dave`in yanında oturmuştu.Yargıç ve Buddy bir süre konuştuktan sonra Dave`ın öfkekontrolu tedavisi almasına karar verilir.Dave`in tek isteği hayata geri dönmek olsada uzman doktor Buddy onu pek rahat bırakmayacaktır,bunlarda yetmezmiş gibi Dave`in hayatını öğrenmek için onunla yaşamaya başlar.Buddy hayatının her yönüyle öfke saçar.Dave`se ne yapacağını bilmemekte hayatıysa gitdikçe kötüye gitmektedir
-analyze this(Anlat bakalım)
Oyuncular:Robert De Niro, Billy Crystal.....
Konu:Ben Sobel işinde başarılı olan ve Tv spikeri Laura ile evlenenme hazırlıkları yapan bir psikiyatristtir. Bu güzel hayatı, günün birinde şehrin en korkulan gangsterlerinden biri olan Paul Vitti'nin adamlarının kullandığı arabaya çarpınca tamamen değişir. Akıl hocasının öldürülmesiyle çetenin başına geçen Paul Vitti, aniden meydana gelen sinir krizlerinden şikayetçidir. Rakibi Primo Sindone'nin bundan faydalanmak isteyeceğini bilen Vitti, Ben'den yardım ister. Hayatının tehlikede olduğunu gören Ben, istemeye istemeye Vitti'ye yardım eder.
-Groundhog Day(bugün aslında dündü)
Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris Elliot, Stephen Tobolowski
Konu: Phil (Bill Murray) televizyonda hava durumu sunan ve ülke çapında bir şöhreti yakalamanın eşiğindeki bir spikerdir. Kamera önünde herkese mavi boncuk dağıtırken, gerçek hayatında burnu yukarda, benmerkezcil ve snop biridir. Aşağılamaktan kendini alamadığı kameranı Larry ve yapımcısı Rita'yla birlikte Pensilvanya'nın küçük bir kasabasına günübirlik gidip kış şenliklerine katılması gerekir.Phil Connors, şenliği izleyicilere duyurmakla görevlidir. Şenlik için hazırlıkların yapıldığı bir sabah uyandığında bir önceki günü yaşadığını anlar.
-As Good as it gets (benden bu kadar)
Oyuncular: Jack Nicholson,Helen Hunt,Greg Kinnear
Konu:
Melvin Udall, New York'ta yaşayan asabi ve katlanılması zor bir yazardır. Bir kafede garsonluk yapan Carol Connelly, her sabah aynı yerde kahvaltı yapan Melvin'e tahammül edebilen ender insanlardandır.
Bir gün, Melvin'in gay komşusu Simon Bishop hastalanınca, Melvin, komşusunun köpeği Verdell'e bakmak zorunda kalır. Zorlu geçen bir haftasonu 3 arkadaşa, hayatın güzel yanlarını görmeyi öğrenir.
bu filmler dışında
Jim Carrey ('
yalancı, yalancı' özellikle) ve
Steve Martin (
kirli-çürük ve adi)filmleri önerilebilir.
İyi seyirler efenim