Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-29-2008, 00:02   #39 (permalink)
Üye Bilgileri
serpilnaz
Yeni Üye

serpilnaz kullanıcısının avatarı

Giriş: Feb 2008
Rep Gücü: 0
Rep Puanı : 989
Rep Seviyesi: serpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı varserpilnaz Gelişmeye İhtiyacı var

Alıntı:
yunus_54 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

Peygamberimiz tesettür konusunda ne demişse, ne emr etmişse, neyi yasaklamışsa doğrudur, haktır. Sakın O’na muhalefet etmeyesiniz.

Yüce Peygamberimiz kadınların saçlarını deve hörgücü gibi topuz yapmalarını kesin olarak yasaklamıştır. Bu konuda çok güvenilir, çok sağlam, çok muteber din kaynaklarında bilgi bulunmaktadır.

Başını örten bir Müslüman kadın, Peygamberin yasakladığı bir şekilde örtünemez. Resûlullah, deve hörgücü gibi topuz yapılmayacak diyorsa, ona uyulacaktır.

Bu konuda birkaç hadîs-i şerif bulunmaktadır. Biri, Sahih-i Müslim’dedir. Meali şöyledir

“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, ben onları henüz görmedim (ileride zuhur edeceklerdir). (Birinci sınıf Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler... (İkinciler Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir.” (Hadîs-i şerifin râvisi, Ebû Hureyre radiyallahu anh hazretleridir.)

Birtakım hafif akıllı kadınlar ve kızlar (aklı başında olanları tenzih ederek yazıyorum) tesettür konusunda doğru yoldan çıkmışlardır.

Zamanımızda “başları örtülü çıplaklar” vardır.

Ciddî ve vakarlı bir İslâm hanımı ve kızı, erkeklerin şehvet bakışlarını çekecek kıyafetlere bürünemez.

Vücut hatlarını gösteren ince elbiseler giymek haramdır.

Meydanlarda, caddelerde, toplu taşıma vasıtalarında, umuma açık yerlerde İslâm kadınlarının ve kızlarının çıngıraklı kahkahalar atarak dikkat çekmeleri terbiyeye ve görgüye aykırıdır.

Tesettürün iffet ve haya ile birlikte olması gerekir. Tesettür ile bayağılık, pespayelik, adilik bir yerde olmaz.

Başını deve hörgücü gibi örtmeyi başaran kadınlar ve kızların bu yazıyı okumaları ve okuduklarını anlamaları dileğiyle..
Nasıl yapıyorlar görmek isterdim aslında...
serpilnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla