Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-27-2008, 08:42 PM   #12 (permalink)
Üye Bilgileri
espedos
Gümüş Kedi

espedos kullanıcısının avatarı

Giriş: Mar 2007
Rep Gücü: 3671
Rep Puanı : 366690
Rep Seviyesi: espedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstarespedos Repstar
espedos kullanıcısına MSN aracılığı ile mesaj yolla

Alıntı:
seckince tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Evet din tartışılmaz..KuraLLarına uyuLur direkt oLarak..UymayanLara ise ne demek gerekir? Neyse odur yani..
İnsanların kurallarını koyduğu din tartışılır bence.

Benim en çok taktığım konu meallerin çevirileridir. Bir de ayetlerin yerlerinin değiştirilmesi. Kur'an indirildiği sırada değil. Surelerin sırasını bırakın ayetlerin yerleri nasıl değiştirilmiş.

Alın örnek:
__________________________________________________ _________________________
Maide Suresi 3. Ayet:

Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.
__________________________________________________ ________________________

Kırmızı olarak yazılan kısım en son indirilen ayet. Konunun da bütünlüğüne ters ayrıca. Kur'an insan eliyle değiştiriliyorsa meallerde neler olabilir acaba? Bunu hiç tasavvur ettiniz mi? Kur'an'da hiçbiryerde Habib kelimesi geçmez ama meallerde Peygamber için Allah'ın Habibi=Sevgilisi denir. Sizi bilmem ama benim inandığım dinde Allah'ın sevgilisi yok..

Sadece meale bakmakla olmuyor maalesef. Olmamalı da..
Nur suresindeki ilgili kelimeler incelenmeden başörtüsü kelimesi var olarak düşünürseniz zaten tartışmaya gerek yok. Ama bakalım orada hangi kelimeler var, başka nerelerde nasıl kullanılıyor. Raina demeyin unzurna deyin.. (ayettir)

Dinde değil insanlarda reform olmalı ki gerçekleri görmek için uyanabilsinler.. gözlerini açabilsinler..

Madem meallerle de sabit olan bir örtünme emri var bu Müslüman bir ülkede neden tartışılıyor? Mesela domuzun haram olması tartışılıyor mu?

Garibime giden de bu konuyu siyaset bulaşan platformlarda tartışılıyor. İnsanlar karşısındakiyle üstünlük yarışı yapıp hır çıkarmaya çalışıyor. Politika= Yalan olan yerde din tartışılıyor. Ama sonuçta herkesin dini kendine=Herkesbildiğini okur= Her koyunun kendi bacağına operasyon yapılır= Ateş düştüğü yeri yakar vs.. vs..

"Vakit varken tomurcukları topla.. Zaman hala uçup gidiyor.. Ve bugün gülümseyen bu çiçek.. Yarın ölüyor olabilir..

espedos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla