03-27-2008, 02:19 AM
|
#5 (permalink)
|
|
|
ilkokul yıllarıydı...
onur isimli bahtsız (sayemde ) arkadaşım evine okul servisiyle gidip geliyordu ve saat 6'dan sonra da dolmuş yoktu ve yürüyerek gidilecek bi mesafe de değildi (şehir dışı ) ...
herşey onura okul çıkışında internet kafeye gidip half life (o yılların hit oyunu, daha counter yaygınlaşmamıştı) oynayalım dememle başladı...
onurun hiç param yok gitmeyelim ısrarlarına rağmen bi şekilde ikna ettim, bende para var, kafe hesabını öderim, servisede binmezsin, akşam dolmuşla gidersin, onun parasınıda ben veririm dedim...
velhasıl bizim onur ikna oldu, ve olaylar gelişmeye başladı...
saat 12.30 gibi okuldan çıktık ve bi internet kafeye gittik, onur hemen bi masaya oturdu ve heycanla oynamaya başladı garibim ne bilsin başına gelecekleri...
ve ben sinsi planımı uygulamaya başladım: onurun yanına giderek ben dışardan bi dürüm alıp gelicem dedim ve yanından hızla ayrıldım, ardından evin yolunu tuttum bir daha dönmemek üzere...
garibim onur kendini oyuna daldırmış ve kendine geldiğinde saat 7.30 civarıymış, hesap ödüyecek parası yok, eve gidecek parası yok, naapcağını şaşırmış, hesap ödemeden gizlice kafeden sıvışıyım derken kafe sahibi bunu yakalamış, bi güzel pataklamış atmış dışarı, e adam haklı: madem paran yok nie beş altı saat kafede oyun oynuon dimi sonra bu zavallı yürüyerek evin yolunu tutmuş ve gecenin bi vakti evine varabilmiş, bide evde bi güzel dayak yemiş...
haliyle ben bunları ikinci gün öğrendim, az çok tahmin etmiştim aslında
zavallı cocuk benle daha hiç konuşmamıştı...
tüm bunları nasıl bi ruh haliyle daha doğrusu nasıl bir sadistlik duygusu içinde yaptığımı bilmiyorum ama çocukluk işte, tatlı bi anı olarak kaldı kaldı bende tabi onur için tatlı bi anımı bilinmez 
|
|
|