Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-24-2008, 21:08   #35 (permalink)
Üye Bilgileri
eLeS
Ŧß.. ·ღ·..εlεs..·ღ· ..Ŧß

eLeS kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Blog Başlıkları: 24
Rep Gücü: 3414
Rep Puanı : 340325
Rep Seviyesi: eLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS Repstar

Alıntı:
Ben zaten erkekim..Ya sen hiç askeriyeye gidip inceLeme yapmadın ya benim gördükLerim yanLış..Ama askeriyeye giriLiyor demek ki..Muhakkak ki biLiyoprsun da söyLüyorsun..YaLan söyLiuecek değiLsin ya!!
Babam asker ve 20 yıllık hayatımı askeriyenin içinde geçirdim.. Ama belliki sen askeriyeyi öyle dışardan bakarak maaşallah yemiş yutmuşsun.. tebrikler..

Alıntı:
BBG evi gördüm ama o dediğin evLeri görmedim..Çünkü öyLe bi ev yok..OnLarın böyLe bi iş yapacakLarı mantık dışı bi defa..ÖyLe bi şey varsa gitmessin oraya..OnLarın ne poLisi var ne jandarması...Ne de Linç yapacak medyası..Ama başını zorLa açtırtmak isteyen okuLLara bi git bakaLım..ZorLa nasıL da açtırtıyorLar görürsün o zmaan..Bana evLeri soracağına benim şu soruma cevap ver:''ZorLa başLarı açtırtıLmak istenen;eğitim hakLarı eLLerinden aLınan mazLum kızLarımızın arasına kaç kere gidip de destek oLdun? Çok insancıLLık edebiyatı yapıyorsunuz;Sayın Dayatmacı!!!
Ben senin gibi araştırma yapmadan öyle burda gelip konuşmam.. 6 yıldır bir derneğin aktif üyesiyim şimdi ise bir çalışanıyım.. Sayı mı istiyorsun, 3500 üni öğrencisi ve yaklaşık 30.000 ilköğretim-lise öğrencisinin burs aldığı bir derneğin öğrenci işleri sorumlusuyum.. Yani yıl içinde hepsiyle görüşüyorum, yaşadılarını hayatlarını dinliyorum, derneğin koşulları çerçevesinde de yardım ediyorum seçkince.. Yeterli bi sayı mı bu senin için.. Yani senin gibi olaylara karşıdan bakmıyorum, olayın tam içindeyim.. Öyle dışardan bakıp hiç bir araştırma yapmadan "cemaat evleri yok, şu yok, bu yok" diye öyle her yerde savunup birşeyleri bilmediğini açıkça gösterme gülerler sana.. Yurt örneği verdiğim yer özel bir fen lisesi.. Cemaat evlerine gelince, çok istiyorsan Eylül-Ekim gibi sana belirli adresler vereyim.. Hatta olmadı beraber üniversitelerin kayıt günlerine katılalım.. Sana üniversite koridorlarını mesken tutmuş cemaat üyelerini göstereyim.. doğudan veya şekir dışından gelmiş insanların üni kantinlerinde gruplara nasıl çekildiğini gösterelim.. Ama sana göre masum bi arkadaşlıktır bu. E tani zamanla gittiğin "abi" evleri de aslında iyi arkadaşların arada bi topladığı eğlence evleridir.. Yada hiç olmadı bikaç dershaneye gönderelim seni, kampları vardır kendilerinin.. Ders çalışırlar ama sadece ders değil din de vardır işin içinde.. Ben o dershanelerden birine de gittim İzmir'de.. Kısaca yaşayarak da gördüm.. Karşıdan bakmadım..

Alıntı:
Hımm..Demek ki başörtüsü iLe türben farkLı oLdugunu anLıyoruz buradan..Aman resmi daireLerde çaLışmayı düşünmesin anneniz..Çünkü türban oLmasa biLe bu zorbaLar onu gene çaLıştırtmaz..Çünkü bunLarın derdi türban faLan değiL..Başın örtüLmesine karşıLar yani..Benden söyLemesi..Gözünün önünde anneciğini ağLatırLar sen de bir şey yapamassın..İşte KasımPaşa AskerLik şubesinde bir gazi annesi şubeye sokuLmadı..Bi evrak aLmaya gitmişti oraya..Hastanede yatan gazi oğLuna bi evrak gerekmiş..Kapıdaki asker o kadıncağızı geri çevirdi..Türban mürban gibi bi ayrım da yapmadı..
Annem çalışıyor benim, istediği her yere de gidiyor.. senin gibi düşünenler yüzünden bu kutuplaşma çıkıyor.. Buyüzden git gide arada uçurum oluşturuluyor.. seçkince sen ülkeyi iran'la karıştırıyorsun sanırım.. Bende sana bir örnek vereyim.. Geçtiğimiz ay bir kanalda türbanlı öğrenciler ile açık öğrenciler bi tartışma porgramına katıldılar.. Senin o çok savunduğun zihniyet özel din mahkemelerinde bi kaç ismin yargılanmasını hatta sallandırılmasını istedi.. Bu o mahkemeler İran'daki şeriat mahkemeleri gibi oluyor, bilmem biliyor musun?!.. Çıkışta biz öğrencileri almaya giderken bulundukları yerde türbanlı grubu oraya getirenler öğrencileri darp etmeye kalkıştılar bina önünde, tehditler savruldu.. Olayın kasetleri, programın görüntüleri avukatlar vasıtasıyla mahkemeye taşındı.. Bu da belgeli yani.. Tabi sen buna da yok dersin şimdi, çünkü olay günü ordaydın biliyorsun herşeyi..

Alıntı:
ZorLa kapattırmak isteyen biriLeri vardır demek gerçek dışı bi iddiadır..MeseLa anneniz başını kapatıyor..ZorLa mı kapatıyor..Eeee neden o zaman resmi askeriye ve okuLLara sokmuyorLar? Kıvırmaya gerek yok...

Seçkince sen hangi dünyada yaşıyorsun?!.. Sana sadece gülüyorum.. Gerçek dışıymış.. Hiç araştırma yapmadan konuştuğun nerden de belli.. Hayatında kaç kere doğuya gittin?!.. Sana mahalle baskısı, aile baskısı terimleri şaka gibi geliyor herhalde.. Aslında doğuya gitmene gerek yok bunları görmen için.. İstanbul'da da oluyor.. En basitinden, örnek vereyim lise arkadaşım Büşra aile baskısı yüzünden lise bitince kapandığını söyledi bana en sonki görüşmemizde.. Şuan üniversitede okuyor ve ailesi yüzünden istemese de türbanla geziyor.. Daha elimde mektuplar da dahil binlerce örnek var seçkince, dışardan bakmakla olmuyor, olayın içinde değilsen konuşmalarına dikkat etmelisin..

Bilmediğiniz, araştırmadığınız konularda sanki olayı yemiş yutmuş gibi atıp tutmayınız.. Söylediğim herşeyi ben bulunduğum konum gereği çok da kolay ispat ederim.. Elimde belgesi olmayan, yaşamadığım şeyleri de çıkıp senin gibi burda konuşmam.. Bu açıdan tavsiyemdir benimle bu tip bilmediğin konular hakkında çok atışma.. Son kelimene de dikkat et.. Ben düzgün konuşuyorsam sana karşı, aynı düzgünlüğü de senden beklerim..

Eskiye çalan fırtınalı bir
lanetin uğultusuna öykünüyor dilim:
‘’Dile verdin ya hatırımı, bozdur bozdur harca’’.
eLeS Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla