Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-24-2008, 11:49 AM   #28 (permalink)
Üye Bilgileri
eLeS
·ღ·..alexpu..·ღ·

eLeS kullanıcısının avatarı

Giriş: Jul 2006
Konuları: 1177
Toplam 278 Konusuna 589 Teşekkür Edilmiştir
Blog Başlıkları: 5
Rep Gücü: 2135
Rep Puanı : 212630
Rep Seviyesi: eLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS RepstareLeS Repstar

Alıntı:
seckince tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Burdaki iddiaLar doğru değiL..KutupLaşmayı yapanLar başörtüsü ve örtü karşıtLarıdırLar..ZorLa baş açtırtmak istiyorLar..Bu da kutupLaşma yaratıyor..ALta takıLan bonenin de öyLe bi anLamı yok..Kimse kafasından öyLe şeyLer uydurmasın..Başın kapatıLmasına karşıLar bu kişiLer ister boneLi oLsun,ister bonesiz..
seçkince bunun yokluğundan bahsetmeden önce bi güzel araştırmanı tavsiye ederim arkadaşım.. Türban nasıl ortaya çıkmış, bone ile takılan türbanın gruplardaki önemi neymiş?!.. Araştır bunun geçmişini ve şuanını.. Bak başörtüsü değil türban diyorum.. Çünkü ikisi birbirinden farklı şeyler.. Örneğin başörtüsü ile askeriyeye girersin kimse karışmaz ama türbanla giremezsin.. Benim annemde başörtülü, namazını da kılar Kuran'ını da boş vakit bulunca okur ama türbanlı değil.. Zorla baş açtırmak isteyenlerden bahsediyorsun ama zorla kapattırmak isteyenleri hesaba katmıyorsun sanırım.. Hayatında kaç kere cemaat evlerine girdin?!.. Hayatında kaç kere üniversiteye giden imkanı olan/olmayan öğrencileri üniversiteye kayıt günlerinde cemaat evlerine toplamaya çalışanlarla karşılaştın?!.. Hayatında kaç kere yurtta sabahın köründe birilerinin seni uyandırmasıyla namaz var diye topluca kaldırtıldınız?!.. Kaç kere haftasonun bazı nedenlerle uçtu gitti?!.. Veya şöyle sorayım, aile baskısı yüzünden kaç tane kızın kapalı veya açık fark etmez çevresindeki dar zihniyetten dolayı kendi iradesi dışında yaşatıldığını gördün?!.. Ben bunların hepsini gördüm, yüzyüze geldim, geliyorum da.. Karşı olunan durumları birbirine karıştırmayınız.. Şahsen baş örtmeye karşı değilim ben, herkesin inancı kendinedir, ama devlet dairelerinde ve üniversitede olmasına karşıyım.. Bu ülkede hala hacılar-hocalar var milleti kandıran.. Mahallelerde inci-cinci hocalar var.. Ve aile baskısı mahalle baskısı denen şey var, karşılaştınız mı bilmiyorum.. Ve hacılara-hocalara inanma potansiyeli olan insanlar azınlıkta da değil.. Hayatın gerçekleri diyorsan üniversiteleri kayıt günlerinde bi ziyaret et.. Bi cemaat evine gir.. Ordaki öğrencilerin o eve girdikten önce ve sonraki hallerine bi bak.. Kutuplaşma neymiş, zihniyet neymiş yaşayarak gör..

Dışardan bakmakla olmuyor.. Yaşamak gerek.. Yaşamak..

iyi tartışmalar..

senin tenin benim huzur yerim
senin kokun nefes alma sebebim..
kapadım bütün yollarımı..
nefes aldığım süre seninim..
gözlerimi gözlerine mühürledim..
hadi durma, aslını resmet ruhuma sevdiğim..

·· d.σ.α ··
her son yeni bir başlangıçtır..
son

· 12 ·
eLeS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla