Yalnız Mesajı Göster
Eski 03-07-2008, 14:19   #1 (permalink)
Üye Bilgileri
*CONQUEROR*
Çırak

*CONQUEROR* kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2006
Rep Gücü: 962
Rep Puanı : 95113
Rep Seviyesi: *CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar*CONQUEROR* Repstar
Arrow Yoksula Gösterilen İlgi...

Uzun zamandır hasta bulunan kocası nihayet son nefe-slerini vermiş, iki çocukla kendisini kiralık evde yapayalnız bırakmıştı. Artık kendi derdiyle uğraşma devrine girmiş bulu-nuyordu. Her şey neyse de ev sahibinin çıkmasını istemesi onu içinden çıkılmaz bir başka derde giriftar ediyordu.

Günlerdir yapılan baskılara dayanamayarak iki çocuğunun elinden tutup nihayet evi terk etmiş, bir başka mahallenin ca-mi avlusundaki harabede kalmayı denemek istemişti. Bu sırada aklına geleni hemen yaptı. Doğruca mahallenin zengini olarak söylenen adamın kapısını çaldı. Maruz kaldığı durumu anlattı.

Senin gibi niceleri gelip böyle isteklerde bulunuyor. Ben herkesin derdine derman olamam ki? Doğru mu söylüyorsun, eğri mi, bilemem ki. Başka kapıya bak! dedi.

İki çocuğuyla cami avlusundaki harabede yoklukla yüz yüze gelen kadıncağız bu defa da avludaki cemaate el açmak zorunda kalmış, onların verdikleri üçbeş kuruşla karınlarını doyur-maya başlamıştı.

Bir ara yoldan geçen bir adamın önünü kesti. Derdini ona da anlattı. Adam anlattıklarını dikkatle dinledikten sonra:

Vah vah, dedi. Bunca sefalete göz yumulur mu? Gel be-nimle. Hem de çocuklarını da alarak gel, dedi.

Kimseciklere yüz suyu dökme. Bir çaresini buluncaya ka-dar benim misafirim ol. Burada rahatça bakarız sana ve çocuklarına gücümüz yeter buna!

İki çocuğuyla bu odacıkta bir ölçüde rahatlayan hanım el açıp Allah' a dua ediyor, gece–gündüz kıldığı namazlarında ken-disine bu iyiliği yapan adama cennette köşkler nasip etmesini diliyordu. Bir ara dua ettiği ev sahibi yanına gelip durumlarını şöyle anlattı:

Evladım, seni geriden dikkatle takip ediyorum. Sen tam mânâsıyla ihlaslı bir Müslüman' a benziyorsun. Halin tüm ailemizi etkiledi. Biz Mecusî bir aileyiz. Ama bundan sonra Müslüman olmak istiyoruz. Bize İslâm' ı anlat. Ve Mecusî aile böylece hanımın örnek hali ve duasıyla Müslüman olur.

Daha önce kendisine yardım etmesi için gittiği mahallenin zengini Müslüman ise, o gece rüyasında mahşerin kurulduğunu, sıcakların başta beyni kaynatırcasına etkili olduğunu görür, bir gölge ararken karşıda beyaz bir köşk görüp sorar.

– Bu köşk kimindir?

– Müslümanlara mahsustur, derler.

–Ben Müslüman' ım bırakın gireyim, derken elini tutarlar:

– Dur bakalım, senin Müslüman olduğun ne ile bellidir, bir ispat et de görelim.

Senin bir Müslüman kardeşin iki öksüzü ile kapına geldi, senden yardım diledi, dudaklarını büküp omuz-larını silkerek boş çevirdin, araştırıp da derdine derman olma-dım. Çekil bakalım geriye. Orasına Mecusî mahalle komşun sahip oldu. O girecek beyaz köşke, derler.

Bu gecenin sabahında ilk işi, Mecusî komşusunu bulup ondan iki çocuklu kadını istemek olur:

– Yardım edeyim, zavallı açtır, susuzdur, der.

Mecusî komşu aynen kendisinin yaptığı gibi yapar.

Dudaklarını büker, omuzlarını silker:

Dur bakalım dur, der. Senin gibi cimri birinin yardımına iki öksüzlü mübarek hanım tenezzül edecek mi, bekle bakalım. Sen bunu Allah rızası için yapmıyorsun, gördüğün beyaz köşke sahip olmak için istiyorsun. Ben ise öyle bir köşkü görmeden sahip çıktım. Allah da bana batıl dini terk ettirdi, hak dine kabul buyurdu, sonra da senin gördüğün o köşkü ihsan eyledi. Şimdi git, kadından izin iste. Gelirse götür!

Kadının cevabı ise şundan ibaret olur:

– Allah sana Mecusî gibi iman nasip eylesin.

*CONQUEROR* Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla

*CONQUEROR* Kullanıcısına Teşekkur Edenler
sonunu_düşün (03-07-2008)