Baroların Adlî Yardım Bürosuna Kadınlar Başvuruyor
Adana Barosu Adli Yardım Bürosu#8217;na boşanmak için daha çok kadınların başvuru yaptığı öğrenildi.2006#8217;nın 8 aylık diliminde büroya yapılan 201 müracaatın yüzde 75#8217;ni kadınlar oluşturuyor. Avukatlık ücreti ve diğer yargılama giderlerini karşılama gücü olmayanlar bunu ispatladıkları takdirde Adli Yardım Bürosu, o kişiye ücretsiz avukat tayin ediyor.
Daha çok şiddet, aldatma, boşanma, nafaka talebi gibi gerekçelerle büroya gelen kadınlara Avukatlık Yasası#8217;nın 176-181. maddeleri gereğince hukuki yardım sağlanıyor. Adli Yardım Bürosu Başkanı Av. Turgay Mumcuoğlu, fakirliğini belgeleyen herkese avukat tahsis ettiklerini söyledi. Eşiyle problemi olan bayanların geldiğini ifade eden Mumcuoğlu, toplumda ekonomik özgürlüğü olmayan kadın sayısının fazlalığına işaret ediyor. Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu ile irtibatlı çalıştıklarını açıklayan Mumcuoğlu, #8220;Haksızlığa uğrayan; ama bunu yansıtmayan birçok kadın var. Anlaşma durumu varsa eşler, avukatlar aracılığıyla barıştırılıyor. Biz hukuki desteğe ihtiyacı olan kimselere yardım ediyoruz.#8221; dedi. Adana Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Şefika Ekizoğlu da şiddete uğramış ya da aile içi sorunları olan kadınlara danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydetti.
|