Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-09-2008, 16:52   #19 (permalink)
Üye Bilgileri
PraGMaTiST
Üye

PraGMaTiST kullanıcısının avatarı

Giriş: May 2007
Rep Gücü: 12
Rep Puanı : 1069
Rep Seviyesi: PraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya BaşladıPraGMaTiST Karizma Yapmaya Başladı

Alıntı:
seckince tarafından gönderildi
.............YORUM:
Bu kadar basit yani öyLe mi uşak herifLer!!guya bağımsız,yereL birimLer'miş!! Siz kompleniz de uşaksınız be!! Irkçı,komünist piyonLar; siz de!! Çıktığınız yoLda kendinize terörü metod edinmişsiniz; MüsLüman Kürt haLkını kırıdırıyorsunuz,veyahut kırıyorsunuz!! Nerden türediniz başımıza!! defoLun gidin!! Dağdan İnmiş AyıLar siziiii!! Siz kiiim MüsLüman Kürt HaLkının bi mensubu oLmak kim? Hepiniz ,hepiniz de bir değiL misiniz? ''Laikçi zihniyetLer,komünist inançsızLar, İsLam düşmanı LiberaLLer,batı takLitçisi haLk düşmanLarı,başörtüsü ve İsLami yaşam karşıtLarı'' hepiniz hepiniz de aynı şeytanın askerLerisiniz?!!! Hepiniz de amerika'nın piyonLarısınız!! Biriniz amerika'nın izni ve istihbaratıyLa operasyon düzenLer;diğeriniz de amerika'nın emriyLe bomba patLatırsınız!!
KahroLun Ey Büyük Şeytan Amerika'nın gönüLLü işbirLikçiLeri ve uşakLarı!!
yakışıyor mu şimdi bu haberi alıp,ondan sonra altına döşediğin yorum'la insanları yandaş olacak şekilde yanına çekmek,dini alet etmek,laikliği delmek için anti-laikcilik yapmak..
sen kimsin de ben ne dersem doğrudur diyerek insanları burda dinden soğutuyosun..
senin anlayışına göre bir şeriat anlayışını benimsemiş müslümanlar,gerisi kahrolsun düşmanlar..
böyle mantık mı olur,konuya girdim ve çok ağır ithamlar kullandığını gördüm,
bak arkadaşım ben aleviyim,aynı zamanda komunist'im,ırk-din-statü-ekonomik durum gibi bütün ayrımlara karşı bir insanım,alevi öğretide yetiştim,gayet de hür bir ailenin içinden çıktım..ablam var başı açık senin deyimine göre cehennemlik,bana göre dünyalar tatlısı..
siz nasıl yaşanmış çok iyi hayatları cehennemlik diyerek dışlama hakkına sahip olursunuz ya..
sizin zihniyetiniz değil mi sivasta 37 kişiyi diri diri yakan..?
madem cehennemlik onlar niye siz yakıyorsunuz..?
madem ki bu büyük sınav için buradayız,kendinizi niye paralıyorsunuz ?
bütünleştirici dediğin müslümanlıkta bizler niye ayrı kolu seçtik biliyor musunuz?
sizin gibiler yüzünden,dini öyle bir sahiplenmişsiniz ki öyle yorumlar getirmişsiniz ki..öyle geriletmişsiniz ki..öyle caniliklere prim tanınmış ki olay bu raddeye gelmiş..ve hala kalkıp tek geçerli sistem islami sistem diyosun..al işte ben reddediyorum,al işte tüm aleviler de reddediyor?
nerde bütünleştiriciliğin,hele bu saldırgan tavırlarınla mı bizleri huzur içinde yaşatacaksın,şu yoruma bak komunist ve laik zihniyetler..
hiç hoş değil bunlar...bizde ki laikliği savunucak değilim,çünkü sözüm ona laikizdir ..
sivas katliamı olurken alevileri koruyan bir laiklik neredeydi ?
bugün bütün cem evleri kendi kendini kurar kendi kendini kalkındırır,nerede diyanet,sadece sünnilere cami yapmakla laiklik olmuyor?
nerede azınlık hakkı ? yok,
hazmedin arkadaşım,ateist'i var,alevisi var yahudisi var,bu topraklar bir kültür mozaiğidir,bizi bir arada tutacak sistem şeriat,ya da ılımlı islamiyet değildir..
sana önerim ne olursa olsun laflarına dikkat et,bizler burada sesimizi çıkarmayınca çoluk çocuğun beynini yıkar tarafına çekersin,ama bizler bazı haklarımızdan ödün vermeyiz..ve burda senin bu trajedi oyununu gözyaşlarıyla izlemeyiz,çünkü bizi de çok ağlattınız..
biz hiç bir şeyi unutmuyoruz,senin islami hareketin niye bu kadar zengin ve fakir ayrımı içeriyo bana bi onu anlat?
kitapta dahi,zenginler fakirlere zekat verecek deniyor..
böyle şey mi olur? zengin fakir ayrımı demek,mal hırsını ve üstünlük hırsını tetikler,bu da ahlaki yıkım ve paranın kölesi olmak demektir..
bugün pek çok tarikatçı mercedeslerinin içinde türbanla otururken,anadolu'mda pek çok başı örtülü bayan sizi destekliyor,ama onlar fakir..ağzına müslümanlık diye dayatılmış bir kavramla oyları almayı biliyorsunuz..
ne olacak bu gelir dağılımında ki eşitsizlik ?
hiç bir şey çözdüğünüz yok,şu anda sadece başörtüsü ve laiklikten bahsediyorsunuz,laikliği yıkınca ne yapacaksınız çok merak ediyorum,arabistan gibi bir tarafta dolarla kıçlarını silen şeyhler,bir tarafta emeği yenmiş anadolu insanım açlık sınırında..

pkk'ı tabi ki kınayacaksınız,ama niye kalkıp komunizm'e laf sokuyorsunuz onu anlamadım,biz savaşın her türlüsüne karşıyız arkadaşım,anladın mı kan kimden akarsa aksın karşıyız,pkk bugün kürt ırkçılığı yapan faşist bir oluşumdur,aynı zamanda laikliğin halkçı sistemlerde en iyi şekilde din ve vicdan özgürlüğü tanıyan sistem olduğu da bir gerçektir,sistemden çok sistemi uygulayamayanları eleştir bence..
yoksa pkk yı eleştirirken sadece kendi sistemini övdüğün için pkk yı kasıtlı olarak bu cepheleri yıkmak için kullandığınızı düşünmek hakkımızdır ..
çünkü pkk nın komunizm ve laiklik gibi davaları yoktur..bunu görememek olsa olsa ahmaklıktır ..
ve şunu da iyi bil,terör örgütleri adam öldürdüğü için dinsiz olabilir amma...
her dinsiz adam öldürmez..

bence omurgalı düşün...ve yaklaşımlarını biraz geliştir..yoksa sadece dediğim dedik çaldığım düdük olur,insanları soğutursun..öyle bir imajın var ..

Kültür ve İnançlar Mozaiği Anadolu'da
Farklılıklarıyla Yaşayan
ARKADAŞIMA DOKUNMA !
PraGMaTiST Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla